Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че прокуратурата е извършила

...
Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че прокуратурата е извършила
Коментари Харесай

ФБР претърси офиси и жилището на адвокат на Тръмп

Адвокатът на Коен Стивън Райън заяви, че прокуратурата е направила обиските частично въз основа на информация, получена от офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява хипотетичното наговаряне сред представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в Съединени американски щати през 2016 година.

Райън заяви, че са били конфискувани поверителни диалози сред Коен и негови клиенти. По данни на в. "Ню Йорк таймс " са били иззети имейли, данъчни заявления и бизнес документи.

По данни на в. "Вашингтон пост " Коен е разследван за нарушение на закона за финансиране на акциите и банкова машинация.

Коен е в центъра и на скандал, отнасящ се до заплащането на сума от 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс . Тя твърди, че през 2006 година е имала връзка с него и е получила парите малко преди президентските избори през 2016 година, с цел да резервира безмълвие.

Коен съобщи, че е платил сумата от личния си джоб. Президентът Доналд Тръмп съобщи, че не е знаел за заплащането.

Запознат с следствието източник заяви, че при обиска през вчерашния ден ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени сред Коен и някогашната директорка на връзките на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 година среща сред зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, дали обещание компрометираща информация за съперничката на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са предпазени от наредбите, които защищават диалозите сред юрист и негов клиент.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като срамни осъществените от ФБР обиски. Според него те са част от "лов на вещици ".

Тръмп назова екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, "най-предубедената група хора ". Президентът повтори, че съгласно него министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс не е трябвало да се отхвърля от надзорните си пълномощия във връзка с това следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР