Адвокатът на Иван Димитров, коментира пред NOVA, че не вижда

...
Адвокатът на Иван Димитров, коментира пред NOVA, че не вижда
Коментари Харесай

Адвокатът на Иван Димитров за аферата „Карнобат”

Адвокатът на Иван Димитров, разяснява пред NOVA, че не вижда задоволително доказателства за непрекъснатото задържане на защитавания от него.

Съдът постанови във вторник, че синът на кмета на Карнобат няма да бъде пуснат от ареста. Мъжът дружно с предприемача Миню Стайков и Белун Хазърбасанов, е упрекнат за данъчни закононарушения и пране на пари от продажба на цигари без бандерол.

Срещу притежателя на „ Винпром Карнобат” Миню Стайков може да бъде повдигнато обвиняване и за корист с евросредства.

„ Може би на Иван Димитров е отредена от държавното обвиняване една роля, която е нужна, с цел да се образува по този начин наречената „ незаконна група” и да се издигнат и поддържат обвиняванията. Спрямо него няма нужния най-малко от доказателства за обосновано съмнение, с цел да се наложи тази най-тежка мярка”, счита юрист Евгений Мосинов.

„ Не желая да го назоваваме „ сина на кмета”. Наказателната отговорност е персонална, сходен израз основава натрапчиви внушения за определящата роднинска връзка”, добави юрист Мосинов.

Адвокатът изясни, че на 6 септември на Димитров му е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група с още 7 лица, която функционирала от 2009 година

„ Ролята на Иван Димитров беше единствено за държане и разпространяване на акцизни артикули, цигари без бандерол в склада в град „ Карнобат”. По-късно беше добавено и обвиняването, че е държал и съхранявал акцизните стоки”, акцентира Мосинов и добави, че в правосъдния акт имало фактологически неточности.

„ Иван Димитров не е открит при реализацията на 18 юли в склада. Той е бил в къщи и когато е потърсен от органите на следствието, е оказал цялостно подпомагане. В съда в определението беше казано, че има съпричастност, тъй като е отключил пространствата. И това не е правилно. Когато оказваш подпомагане на полицията, това значи ли виновност?”, попита юристът.

Според него Иван Димитров не е знаел какво се случва в пространствата.

„ Прокуратурата не е положила старания да намери наемателя, този с който е подписан договорът за наем”, съобщи Мосинов.

Той уточни, че в контракта за наем има уговорка, че наемодателят не би трябвало да пречи на активността на наемателя.

„ Няма данни по делото Иван Димитров да се е срещал с някой от незаконната група, или да е виждал пространствата, в които се прави производство”, счита юрист Мосинов.

Той добави, че няма данни и за самото произвеждане, макар съществуването на машини и подготвена, складирана продукция. Такова не е осъществявано на 18 юли, когато полицията влиза в склада в 3.30 часа сутринта.

Адвокатът сподели още, че от 18 юли, до 6 септември, по отношение на Димитров не е осъществено нито едно процесуално деяние, с изключение на общоприетата полицейска заповед за задържане от 24 часа. През това време обвиненият не се е укрил.

Разкриха мрежа от 4 противозаконни цигарени заводи

Миню Стайков остава в ареста

Прокуратурата влезе във "Винпром Карнобат " и офисите на "Сис Индустрийс "

Кметът на Карнобат: Синът ми не се познава с Миню Стайков

Безлов: Твърда линия против черните олигарси

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР