Адвокатът Лин Ууд, подкрепящ Тръмп, е свидетел по делото за подривна дейност в изборите в Джорджия, казва окръжният прокурор

...
Адвокатът на Доналд Тръмп Лин Ууд е свидетел от страна
Коментари Харесай

Адвокатът на Доналд Тръмп Лин Ууд е „свидетел от страна на държавата“ по делото за подривна дейност при изборите в Джорджия, разкри в сряда окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис.

Позоваването на Ууд беше погребано в нова съдебна декларация от офиса на прокуратурата, която повдигна потенциални конфликти на интереси за шестима защитници, тъй като те преди това са представлявали свидетели или други обвиняеми в свързани производства.

Преди това Ууд е бил призован от прокурорите в разследването в Джорджия, но статутът му на свидетел от щата не е бил известен досега.

„Лин Ууд е свидетел на държавата по настоящото дело“, се казва в съдебната документация.

Като свидетел Ууд може да бъде подложен на кръстосан разпит от бившия си адвокат и съзащитник, който сега представлява бившия служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк в разследването на RICO в Джорджия – което създава потенциален конфликт на интереси.

Ууд, известен десен адвокат и отричащ изборите, заведе поредица от неоснователни съдебни дела, след като тогавашният президент Доналд Тръмп загуби изборите през 2020 г., които бяха пълни с развенчани теории за масивна измама на избирателите, които не стигнаха до никъде в съдилищата.

Той никога не е бил формално част от правния екип на кампанията на Тръмп, въпреки че пропагандира същите безпочвени твърдения, които Тръмп прегърна и може да хвърли светлина върху усилията за обръщане на изборните резултати в Джорджия.

Ууд не отговори веднага на искане за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР