Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде

...
Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде
Коментари Харесай

Маринов: Адвокатът на Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от Бусманци

Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от Бусманци и да отиде на външен адрес. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Процедурата е в ход, би трябвало да се изпълнят избрани условия, с цел да се случи това. Чакам да схвана дали изискванията са изпълнени и в случай че са изпълнени, ще спазим процедурата, добави Маринов.
Позицията на юриста на Джок Полфрийман - Калин Ангелов е ясна: " Клиентът ми стои без правно съображение в Бусманци. Има издадена заповед за експулсация и той би трябвало да бъде изведен от страната. Основанието да бъде арестуван тук, аз към момента не съм го видял. Няма кой да следи дали Върховен касационен съд си съблюдава периодите. Решенията му могат да бъдат просрочени с месеци. "
Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че в случай че Полфрийман получи паспорт – остава на независимост, само че в страната. Запитан на какво съображение австралиецът Полфрийман е в центъра за мигранти в Бусманци, Цацаров съобщи, че законовото съображение не е обвързвано с пълномощията на прокуратурата и че центърът се ръководи от дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи. По думите му, основанието Полфрийман да се намира в центъра за настаняване е неналичието на годни документи за идентичност, които са извадени от австралийската страна.
БГНЕС напомня, че на 7 октомври 2019 година Върховният касационен съд(ВКС) организира съвещание, на което стана ясно, че до 2 месеца магистратите ще произнесат решението си за ориста на Джок Полфрийман.
Върховен касационен съд би трябвало дареши дали да уважат решението на тричленния правосъден състав, отпред с Калин Калпакчиев. Той реши да пусне Полфрийман преди да е излежал цялостната си присъда, защото реши, че се е поправил. Тогава съдът се базира на мнение от ръководителя на Български Хелзинкски комитет Красимир Кънев, който обаче съобщи, че не е изразявал позитивно мнение за Полфрийман, а за активността му в пандиза.
Председателят на Касационния съд Лозан Панов прикани магистратите да излязат допустимо най-бързо с решение по проблема. " Във връзка със спекулациите, че австралийският жител е лишен от право на свободно напредване поради идното решение на Върховния касационен съд (ВКС), приканвам правосъдния състав с ръководител и докладчик Жанина Начева и неговите членове Бисер Троянов и Надежда Трифонова оптимално да съкратят периода си за изговаряне по този обикновен, от правна позиция, проблем, с цел да се постави завършек на това безвластие и произвол – тежък удар върху имиджа на страната ни. По този мотив със единодушието на състава бе изтеглена и датата на съвещанието, тъй като Върховен касационен съд не трябва да взе участие в основаването на предпоставки за неоправдателна присъда в Европейския съд по правата на индивида. Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, тъй като срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е единствено Ваш, а на цялата институция. "
Междувременно се появи видео в обществените мрежи -запис на съдбовната вечер, който слага въпроси за версията на прокуратурата. Записът можете да видите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР