Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до главния прокурор

...
Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до главния прокурор
Коментари Харесай

Полфрийман поиска възобновяване на делото му за убийството на Монов, обяви че съди Каракачанов

Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до основния прокурор Иван Гешев с искане за обновяване на делото, по което австралиецът бе обвиняем - за убийството на студента Андрей Монов.
Полфрийман бе наказан на 20 години затвор за закононарушението, осъществено в центъра на София. Миналата година обаче чужденецът бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване.
В средата на октомври м.г. Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци, а преди дни Върховният касационен съд остави без разглеждане настояването на основния прокурор за обновяване на делото пред САС.
В молбата до Иван Гешев за нов развой се желае разбор на запис от камера, който съгласно юрист Калин Ангелов е бил оценен неправилно по време на правосъдната фаза. Джок Полфрийман не е склонен, че е умъртвил Андрей Монов съзнателно и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самозащита . Освен това се изричат подозрения, че очевидците - другари на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.
Джок Полфрийман към момента е в България и не е отпътувал за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури.
Ако молбата му за обновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде почетена евентуално ще остане у нас, с цел да взе участие персонално.
Австралиецът разгласи още, че съди водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за клюка.
" Той излъга България за мен и моето прекачване от софийският затвор към имиграционния затвор в Бусманци, показва Полфрийман на страницата си във фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР