Адвокатът на бившия футболист Георги Семерджиев - Мирослав Христов -

...
Адвокатът на бившия футболист Георги Семерджиев - Мирослав Христов -
Коментари Харесай

Адвокат спъна делото срещу Семерджиев заради процеса срещу друг убиец, глобиха го

Адвокатът на някогашния футболист Георги Семерджиев - Мирослав Христов - стана причина за отлагането на днешното съвещание по делото за злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами. Причината бе, че Христов е бранител и на килъра от ж.к. " Люлин " Денис-Мустафа Ал Гаази, който лиши живота на млад мъж, чествал със заря раждането на дете. 

Процесът против Семерджиев беше плануван за 15 часа през днешния ден в пета зала на Съдебната палата в София. По това време обаче юристът му Мирослав Христов към момента се намираше в 20-а зала, където бяха разпитвани очевидци по другото дело. До началото на съвещанието по делото против Семерджиев бяха разпитани трима от общо петимата очевидци по другото дело. 

След двучасово изчакване юристът на подсъдимия Георги Семерджиев не се яви и Софийският градски съд отсрочи съвещанието, като наложи санкция от 1000 лв. на Мирослав Христов, което е оптимален размер. Причината е, че не е дал основателна причина за отсъствието си. По думите на юриста той е уведомил съда още преди няколко дни.

Това е второ следващо отсрочване на делото поради юрист Христов, като този път магистратите назначиха авариен юрист на Георги Семерджиев, с цел да не се бави процесът против него. При предходното отсрочване бранителят ненадейно излезе в тридневен болничен. 

Следващото съвещание е планувано за тази сряда, когато ще се разискват и одобряват над 25 експертизи за злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами. Тя стана на 5 юли предходната година, когато 35-годишният някогашен футболист, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на булеварда и ул. " Свети Наум " с висока скорост. След това се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място.

Делото против Денис Мустафа Кемал Ал Гаази пък е поради ликвидиране от 9 януари 2022 година Ал Гаази, който е от разбъркан брак на българка и сириец, бе разгласен за общодържавно търсене на 10 януари, откакто предната вечер атакува с нож група млади мъже, пускали фойерверки в региона на блок 225 в " Люлин " -2. Денис, за който се твърди, че е наркозависим, се подразнил от зарята, която празнуващите организирали във връзка раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян Илиев, а раненият мъж издъхна в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. След като прокуратурата му повдигна задочно обвиняване за съзнателно ликвидиране, на 11 януари 24-годишният мъж самичък се съобщи в полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР