Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп в неделя каза на

...
Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп в неделя каза на
Коментари Харесай

Тръмп отказва участие в изслушване по импийчмънта

Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп в неделя сподели на правосъдната комисия на Камарата на представителите, че Белият дом няма да взе участие в първото чуване в сряда, само че резервира опцията той да бъде показан на бъдещи съвещания, съобщи " Блумбърг ".

Пат Чипилоне, юрист на президента, разгласи, че целият развой по импийчмътнт е бил неправдив към президента.

" Не може да се чака заслужено да участваме в чуването, до момента в който към момента следва очевидците да бъдат назначавани и не е ясно дали Съдебната комисия ще разреши на президента обективен развой посредством спомагателни чувания ", написа той в писмо до ръководителя на правосъдната комисия Джерълд Надлър.

Той сподели още, че чуването е планувано, " без подозрение преднамерено ", до момента в който Тръмп е отвън страната за присъединяване в срещата на върха на НАТО в Лондон.

В чуването в сряда ще бъде прегледано дали дейностите на Тръмп, както са в детайли разказани в събраните досега доказателства, са съображение за искане на импийчмънт. Комисията също по този начин възнамерява да изясни конституционната рамка за импийчмънт и някои правни термини.

Комисията е получила писмото в неделя вечер, само че не е дала неотложен коментар.

Надлър даде на Тръмп краен период до 18 часа в неделя да заяви дали той или юристът му възнамеряват да вземат участие в правосъдното съвещание.

Тръмп неведнъж е атакувал процедурата по импийчмънт, ръководена от демократите, наричайки я " лов на вещици ". Президентът рутинно споделя, че не е направил нищо неприятно в напъните си да притисне украинския му сътрудник Владимир Зеленски да организира следствия, които могат да навредят на неговите политически противници, измежду които някогашният вицепрезидент Джо Байдън.

Припомняме, че бяха оповестени стенограми от чуванията, от които стана ясно, че държанието на президента е било непозволено и опити за напън върху водачи на непознати страни е имало.

Самият Тръмп дефинира следствието като " лов на вещици ".

Той разгласи, че желае да бъде разследван от Сената на Съединени американски щати (горната камара на Конгреса на САЩ), в случай че Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласоподава за отстраняването му от служба.

Припомняме, че в Сената на Съединени американски щати болшинство има Републиканската партия, от която е Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР