Адвокатът на 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на Никол

...
Адвокатът на 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на Никол
Коментари Харесай

Голяма промяна за Иван, обвинен в убийството на Никол, която може да реши съдбата му

Адвокатът на 15-годишния Иван Иванов, упрекнат за убийството на Никол Йончева (на 11 години) внесе искане момчето да бъде освободено от ареста и оставено под наставнически контрол. Молбата e отправена до Бургаския апелативен съд и ще бъде прегледана при започване на идната седмица. Защитата на Иван е поета нов юрист – Стоян Иванов, откакто роднините на арестувания се отхвърлиха от служебния- Камен Кънев, написа Burgasinfo.com.

В сряда Окръжният съд в Бургас наложи непрекъснат арест за Иван, само че съгласно новия му юрист имало задоволително учредения за изменение на мярката за неотклонение. Юристът твърди, че в кориците на следствието към този момент е прибавен документ, който удостоверява, че обвиненият е с умствена назадничавост, само че вменяем ли е той и може ли да носи отговорност за дейностите си, ще стане ясно след правенето на назначената психиатрична експертиза.

И до момента в който юристът напира за по-лека мярка, в обществените мрежи не престават заканите към Иван и фамилията му. Прави усещане, че зад заканите за линч и даже ликвидиране стоят най-често деца.

Под фотографията на Никол във Facebook, към този момент са оповестени хиляди съболезнования. Между тях и разнообразни версии за нелепата гибел на момичето, като се позволява даже, че в тази ситуация са забъркани и други.

Никол Йончева бе убита с кухненски нож в асансьора на блок 108 в комплекс „ Меден рудник “. Престъплението бе осъществено на 20 август т.г. Ден по-късно полицията арестува Иван и против него бе повдигнато обвиняване по член 116 от Наказателен кодекс. Тъй като арестуваният е малолетен, ако бъде приет за отговорен, ще получи редуцирана присъда до 10 години затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР