Адвокатът му заяви, че узбекистанецът е извършил нападението, за да

...
Адвокатът му заяви, че узбекистанецът е извършил нападението, за да
Коментари Харесай

Атентаторът от Стокхолм се призна за виновен в тероризъм

Адвокатът му съобщи, че узбекистанецът е направил нападението, с цел да принуди Швеция да излезе от обединението против "Ислямска страна ", съобщи ДПА.

Акилов призна, че е минал с отвлечен камион по оживена пешеходна улица в центъра на Стокхолм на 7 април 2017 година, при което е умъртвил 5 души и е ранил 15 , сподели пред Стокхолмския областен съд юристът Йохан Ериксон.

"Мотивът е бил да провокира боязън и да спре присъединяване на Швеция в интернационалната коалиция против "Ислямска страна ", съобщи юристът.

Според прокурора Ханс Ирман нападателят е желал да "всее боязън измежду популацията като цяло " и да "принуди шведското държавно управление и парламент да прекратят присъединяване на Швеция в интернационалната подготвителна задача в Ирак ", ориентирана към изтласкване на "Ислямска страна ".

Ериксон сподели, че Акилов се е признал за отговорен в свързани с тероризъм закононарушения, опит за свързани с тероризъм закононарушения и основаване на заплаха за други хора.

Ирман съобщи, че желае узбекистанецът да бъде депортиран, откакто излежи възможна присъда. Акилов е дошъл в Швеция през 2014 година и е кандидатствал за леговище, само че молбата му е била отхвърлена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР