Адвокатът Елена Гунчева е изпратила сигнал срещу премиера Бойко Борисов

...
Адвокатът Елена Гунчева е изпратила сигнал срещу премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Сигнал срещу Борисов заради снимката с внуците му

Адвокатът Елена Гунчева е изпратила сигнал против премиера Бойко Борисов поради нарушаване на Закона за протекция на детето. Сезирана за нарушаване на чл.11 ал.4 е била Държавната организация за протекция на детето. Повод е фотографията на премиера, който преди няколко дни избра да разгласява фотография, на която е дружно със своите невръстни внуци.

" Считам, че лицето Борисов жестоко е нарушил освен чл.11 алинея 4 от Закона за протекция на детето, само че и редица интернационалните конвенции, гарантиращи закрилата на децата, заради което апелирам да извършите нужната инспекция, да установите с акт нарушаването и да наложите плануванаъа в закона санкция на лицето. Също смятам, че следва да ревизирате, дали децата на фотографията не са в непрекъснат риск по смисъла на закона, защото това е следващ опит да се употребяват малолетни деца в политическата конкуренция и решения, което е неприемливо ", алармира юристът.

" Безспорен факт е, че фотографията е оповестена на политическа страница на водач на политическа партия и министър-председател на страната. Общоизвестно е какви решения чака българският народ от лицето Бойко Методиев Борисов и в каква връзка ще бъдат те – а точно, ще подаде ли оставка под натиска на продължаващите повече от месец съществени митинги против неговото ръководство ", пита Гунчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР