Адвокат запорира търговската марка СДС заради това, че от партията

...
Адвокат запорира търговската марка СДС заради това, че от партията
Коментари Харесай

Лъвчето и марката СДС под запор

Адвокат запорира комерсиалната марка Съюз на демократичните сили поради това, че от партията не са му платили хонорарите от месеци. 

„ В момента те не могат по никакъв метод нито да продават, нито да трансферират, нито да лицензират на трето лице тези изображения. Те не би трябвало да го употребяват. Когато съдия-изпълнителят го остойности и го пусне за продажба, те просто ще изгубят този знак ”, описа пострадалият юрист Диньо Бозаджиев.

„ Това е един най-обикновен спор сред търговци от правна позиция. Тук става въпрос за комерсиална договорка и адвокатска услуга, която би трябвало да бъде платена. Това беше напълно случаен ангажимент в границите на 5-6 месеца. От Съюз на демократичните сили не ми заплатиха хонорарите. Предвид, че не са платени в точния момент, в този момент са 3 пъти повече. Получил съм единствено една доста дребна част ”, разяснява юрист Диньо Бозаджиев.

Ако има избори, те не би трябвало да могат да го употребяват. 

Актът му е алегоричен - въпросът не бил веществен. 

Делата, които е водил, са над 30, като измежду тях е имало дело за неплатени сметки към Топлофикация, както и обжалване на решения на ЦИК пред Върховен административен съд.

Адвокатът твърди, че основният секретар на партията му е дал отговор, че не ги интересува и че даже не знаел, че има регистрирани такива марки в патентното ведомство и в случай че желал можел да я взема и да продава вафли с марката Съюз на демократичните сили - това щяло да бъде реклама. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР