Адвокат Станислав Иванов е представител на рода Калпакчиеви. Той защитава

...
Адвокат Станислав Иванов е представител на рода Калпакчиеви. Той защитава
Коментари Харесай

Адвокат: Калпакчиеви плащат, други ползват имота до...

Адвокат Станислав Иванов е представител на рода Калпакчиеви. Той пази ползите на семейството в проблема с парцела край остарялата тухларна. Един от наследниците призна, че считат да продадат терена, тъй като е комфортен за промишлено строителство.

- Адвокат Иванов, за какво едвам в този момент Калпакчиеви взеха решение да разчистят терена край Кукленско шосе?

- Хората тук повече от 20 години живеят изцяло нелегално в непознат парцел. А Калпакчиеви заплащат налог здания и такса боклук за мястото. През годините те се усилиха доста. Това са хиляди левове месечно на данъчна основа. Родът Калпакчиеви е прочут с това, че няма неплатени сметки. Помолихме общината да позволи най-малко да махнем оградите, с цел да се понижи този налог - не ни позволиха. Теглихме чертата и взехме решение, че не можем повече да плащаме налози, а различен да живее гратис на парцела.

- Хората настояват, че няма по какъв начин да понесат заплащанията по жилища на свободен наем?

-Когато отидохме да бутаме двете бараки, което стана по един доста цивилизован метод /разрешихме на хората даже да вземат дървения материал от тях/, пред тези противозаконни къщи видях коли БМВ от много висок клас. Аз не мога да си разреша такава кола. Полицаят, който беше с нас, показа: Всеки месец аз си заплащам ипотеката, а тези хора - нищо! Не съм сигурен, че живеещите там ще устоят една инспекция на „ Жилфонд ”, че нямат друго жилище. Смятам, че през годините доста от тях са живеели тук гратис и в това време са имали свои парцели другаде. Има единствено една семейство с човек неработоспособен, което няма къде да отиде. И ни помоли да му представим документите за настаняване.

- Може ли този човек да кандидатства за общинско жилище, откакто няма документи, че е плащал наем до момента?

-Тази хора десетилетия живеят в непознат парцел нелегално. Бих попитал EVN и ВиК по какъв начин са им изкарали партиди в парцел, чиито притежатели не са давали единодушие да се откриват такива. Ако родът Калпакчиеви искаше, щеше да им спре тока и водата от дълго време, само че не се търси такава борба. Съвсем обикновено обяснихме, че ще изчакаме зимата и през март ще разчистим терена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР