Адвокат Радостин Василев - специалист по спортно право, заяви пред

...
Адвокат Радостин Василев - специалист по спортно право, заяви пред
Коментари Харесай

Специалист: Искането на Борисов не е вмешателство в управлението на БФС

Адвокат Радостин Василев - експерт по спортно право, съобщи пред bTV, че мненията на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев не са интервенция в ръководството на Българския футболен съюз. Двамата желаеха оставка на шефа на централата ни Борислав Михайлов. В последна сметка той си я подаде, поставяйки завършек на своето 14-годишно властване. Според Василев БФС от десетилетие унищожава футбола в страната, а снощната загуба с 0:6 от Англия - най-тежката ни в София, е била просто " черешката на тортата ".

“Аз се срещнах с изявлението на министър Кралев, а след това и с това на премиера. Имам мнение, което е обвързвано с практиката, която имам от спортната материя, с която работя. Искането на оставка от страна на премиера и на министъра на спорта не е вмешателство на страната в автономността на бранша " Футбол “. Чл. 19 от Устава на УЕФА дефинира кое е вмешателство. Вмешателство е непосредствено на орган на ръководство на федерацията, разберете Изпълком, непосредствено назначение на Президент на Българския футболен съюз, даже и за избран къс интервал. Това е вмешателство”.

" Такива дейности по искане на оставка са дейности, които, изключително в лицето на страната, която е лицензирала спортната федерация, Българският футболен съюз, са изцяло предстоящи и никога не влизат в хипотезата на вмешателство и няма да има никакви последствия за България... Това е честен акт, който президентът на Българския футболен съюз може да избере да се съобрази с него или да не се съобрази с него”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР