Адвокат Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на Има

...
Адвокат Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на Има
Коментари Харесай

Предпоследно: Адвокат Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на Слави |

Адвокат Петър Илиев ще е претендентът за министър председател на " ИТН ". Информацията идва от депутати групите на Българска социалистическа партия и Демократична България, а те я имали от сътрудници от Има Такъв Народ. Очаква се през днешния ден в 17 ч. той да отиде да получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

Името на Илиев като бъдеш министър председател се загатва в коридорите на Народното събрание от предходната седмица, само че от Има Такъв Народ мълчат по тематиката. Поне до през вчерашния ден от Демократична България твърдяха, че няма да поддържат кабинет, управляван от Илиев.

До една седмица мандатът би трябвало да бъде върнат на Народното събрание с запълнен цялостен състав на държавно управление, след което да бъде гласуван от Народното събрание. 

Петър Илиев бе претендент за правосъден министър в първия проектокабинет на партията с претендент за министър председател Николай Василев. Тогава водачът на партията Слави Трифонов го показа по този начин: " На 43 година, приказва четири езика. Юрист, приключил магистратура в Софийски университет " Св. Климент Охридски " с цялостно отличие. Специализирал е " Английско комерсиално право " и " Право на Европейски Съюз " в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и " Американско право " в Ню Йорк, Съединени американски щати. Преподавател по " Конституционно право " в СУ. Доктор по право и създател на редица изявления на юридическа тематика. Лауреат на оценката Адвокат на годината. "

Петър Илиев е основен помощник в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Основател и ръководещ съучастник на Адвокатско сдружение " Илиев и партньoри ". Почетен консул на Барбадос и управлява консулството на Барбадос в България.

Негови сътрудници го разказват като доста добър правист. Освен на Има Такъв Народ, той е оказвал юридическа помощ и на Българска социалистическа партия и се счита за непосредствен и на " столетницата ".

През 2017 година в редиците на Българска социалистическа партия имаше напрежение към името на Петър Илиев. Тогава на пленум на партията стана ясно, че антикорупционното законодателство на Българска социалистическа партия е съветвано с неговата адвокатска адвокатска фирма. Недоволството на Националния съвет се породи от обстоятелството, че партията заплаща на непознати лица, а няма пари за структурите си.

Петър Илиев е бил юрист на аления народен представител и член на вътрешната комисия Иван Иванов. До услугите му той опира, когато за два часа беше заместник-вътрешен министър на Цветлин Йовчев, само че бе уволнен поради предишното си в СИК.

Петър Илиев е и шурей на шефа на орготдела на Българска социалистическа партия Пламен Червеняков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР