Адвокат Николай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той

...
Адвокат Николай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик.
Той
Коментари Харесай

Хаджигенов видя връзка между управлението на Борисов и кризата в Казахстан

Адвокат Николай Хаджигенов  Николай Хаджигенов Николай Димитров Хаджигенов е български юрист,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971, който беше народен представител в 45-то и 46-то Народно заседание разяснява в профила си във Facebook обстановката в Казахстан, като загатна за връзката сред ръководството на Борисов и Кремъл:

Ето какво написа юристът:

"Така говореха и за Майдан и за нашия площад: Външни сили, протест, прелом, стрелят, палят, хвърлят бомби ", до момента в който най-после убити, бити, преследвани са единствено жителите събрали сили да се изправят против корупцията и тоталитарните режими. И да Путин ХЛ, Ердоган и впрочем не избавиха баце, ма шиши е на първия ред в Народното събрание, каскета е основен прокурор и така нататък ", написа Хаджигенов.

"п.с. Да не не помни. Отново, както преди +30г. съвеЦките войски избавят, завладявайки с войска народа, дръзнал да се изправи против подтисническите, крадливи режими ", прибавя той.

Казахстан минава през най-големите улични митинги, които страната е виждала, откогато получи самостоятелност преди 30 години. Държавни институции бяха подпалвани, а минимум осем чиновници на правоохранителните органи изгубиха живота си.

Дестабилизацията на ситуацията там буди съществено безпокойствие в двата могъщи съседа на Казахстан: Русия и Китай. Страната продава по-голямата част от петролния си експорт на Китай и е основен стратегически съдружник на Москва.

Протестите започнаха от град далечен западен регион на страната, който е средище на петролната индустрия, като това стана след неочакван скок в цените на автомобилните горива в първите дни на новата година. На мушката на десетките хиляди хора, които по-късно излязоха по улиците допълнително от 10 града, обаче към този момент са освен цените на горивата, само че и цялата властническа власт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР