Адвокат Николай Хаджигенов излезе с няколко важни препоръки към протестиращите

...
Адвокат Николай Хаджигенов излезе с няколко важни препоръки към протестиращите
Коментари Харесай

Адвокат Хаджигенов с препоръки към протестиращите при обгазяване, полицейска атака и задържане

Адвокат Николай Хаджигенов излезе с няколко значими рекомендации към протестиращите при обгазяване, полицейска офанзива и задържане. Ето какво изясни той за планувания за четвъртък величествен митинг, наименуван: “Велико национално въстание ”.
Утре най-вероятно ще има провокатори, оборудвани с бомби. Дръпнете се от тях. Кажете на някой от нас или направете необятен периметър. Седнете на земята. Това е за ваша сигурност.

Те нямат нищо общо с нас. Ако искахме да вършим въоръжено въстание, до момента да сме го създали.

Предполагаме, че полицията и жандармерията този път всички ще бъдат оборудвани с противогази. Това значи доста повече газ. Не пипайте нищо с ръце. Не се мийте с вода, ще бъде по-лошо. Зад сцената ще има здравен пункт. Прясно мляко и кока кола работят добре.

Видите ли спрей, бягайте надалеч. Полицията не употребяват пейпър спрей, както твърди. Нещо друго е. Най-добре се махнете оттова.

Тръгнат ли да щурмуват, се махнете оттова. В кървавата сряда биха всички-възрастни и даже момче и приятелката му, хванати ръка за ръка, опрени до стената. Момчето е било размазано от пердах. Седнете на земята и вдигнете ръце. Гледайте ги. Дори това няма да е задоволително да ви избави, само че ще наподобява зле да ритат беззащитни хора. След това ще има каузи.

Като ви задържат, пръскат, нищо че сте с белезници. Незабавно потърсете юрист, им доброволци. Искайте длъжностен бранител. Искайте някой от нас да се яви. Ние също можем да изпратим сътрудници. Има задоволително способени сътрудници.

Трябва да ви издадат заповед за задържане. Подпишете, само че не давайте никакви пояснения без юрист. Казвайте, че ви съставлявам аз и настоявайте да участвам на процесуалните дейности. Настоявайте за юрист. Сочете Минчо Спасов или мен. Искайте доктор. Викайте и крещете, изключително в случай че има потърпевши.

След освобождението лекарска помощ и адвокатска отбрана, наложително някой да ви снима. Трябва да посетите Съдебна медицина. Искайте фотография с шевове и без шевове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР