Адвокат Минчо Спасов от Изправи се БГ! Ние идваме!“ и

...
Адвокат Минчо Спасов от Изправи се БГ! Ние идваме!“ и
Коментари Харесай

Адвокати от ИБГНИ и ДБ спечелиха делото на протестиращ от БОЕЦ

Адвокат Минчо Спасов от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ и юрист Полина Велчева от „ Демократична България “ завоюваха делото на протестиращия от БОЕЦ Иван Калчев – Глиги.

Калчев бе упрекнат, че на митинг през август 2020 година, когато основният прокурор Иван Гешев събра всички прокурори на конференция в „ Бояна “, протестиращият е нанесъл лека телесна щета на служител на реда.

Съдът обаче е постановил оправдателна присъда и го е оповестил за почтен през вчерашния ден, 18 октомври. Калчев е бил гонен и задържан и не е нанасял лека телесна щета на еднообразен, постанови още съдът.

Интересното за двамата юристи е, че Минчо Спасов е лидер на листата на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ в Ямбол, а Полина Велчева е лидер на листата на „ Демократична България “ в Шумен.

От документите по делото излиза наяве, че Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията, охранявали митинга, са били под управлението на Бюрото за отбрана при основния прокурор, изясни адв. Спасов.

Вестта заяви и самата юрист Полина Велчева през днешния ден при представянето на листата на " Демократична България " в Шумен.

" Един от задържаните протестиращи жители пред резиденция “Бояна ” по време на национална среща на прокурорите през август 2020 година е бил оневинен от съда ", разгласи юристът му и лидер на листата на “Демократична България ” в Шумен Полина Велчева. Тя заяви новината при откриването на предизборната акция в града в наличието на съпредседателя на “Демократична България ” Христо Иванов.

Колоездачът Иван Калчев беше душен по време на митинга, само че все пак беше упрекнат, че е нанесъл телесна щета на служител на реда. Впоследствие беше арестуван за 24 часа в 6-о РПУ.

“Вчера съдът изрично сподели, че не е осъществено закононарушение и произнесе присъда, че той е почтен ”, съобщи Полина Велчева, известна като „ Адвокатът на протестиращите “. Тя добави, че това е първото от този вид каузи.

Велчева показа още, че приоритет за Шумен като по-малък град с изключение на работните места е и да се задържат младежите в града. Тя акцентира, че за “Демократична България ” предпочитани остават и опазването на здравето, и образованието във всяка една област в страната.

От своя страна Христо Иванов сподели, че ще работят интензивно за привличане на гласове за конституционни промени за реформиране на прокуратурата, както и за лустрация. 

“Не съм просто оптимист за държавно управление, а считам, че в действителност има съзряване. Текат съществени промени в политическа конюнктура. Над половината от политическите сили са нови обединения ”, съобщи Иванов.

“Надявам се в този момент в Народното събрание всички ще беседваме, ще стигнем до единодушие, че ГЕРБ и Движение за права и свободи като корупционния вирус би трябвало да останат карантинирани от властта. Дори и отстраняването на Движение за права и свободи и мрежите, които градират към Сарая са детайл от лустрацията ”, сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР