Адвокат Менко Менков коментира в студиото на Товори сега по

...
Адвокат Менко Менков коментира в студиото на Товори сега по
Коментари Харесай

Менко Менков: Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай

Адвокат Менко Менков разяснява в студиото на " Товори в този момент " по Българска национална телевизия настоящата обстановка след арестите на неговите клиенти.

" Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвинени по нито един случай ", сподели той.

По думите му не може да става дума за бойкот от страна на прокуратурата, а Министерство на вътрешните работи е направило незаконосъобразни дейности, като е изпратило проверяващ служител на реда, а не следовател да разпита министър-председателя по случая.

" Всички дейности на Министерство на вътрешните работи до този миг са безусловно незаконосъобразни. Досъдебното произвеждане е формирано с първото деяние по следствието на 17 март - денят, в който бяха арестувани господин Борисов и другите двама. С първото деяние по следствието, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, в случай че това нещо беше направено от следовател ", изясни адвокатът-

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този миг, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

" В този случай Европейската прокуратура няма безусловно нищо общо, тъй като тя няма пълномощия да проверява подобен тип закононарушения, сългласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си господин Петков е декларирал, че е срещнал госпожа Кьовеши предходния ден за тези дейности ", сподели Менков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР