Адвокат Магдалена Мончовска, която се оказа един от героите в

...
Адвокат Магдалена Мончовска, която се оказа един от героите в
Коментари Харесай

Само във Фрог: Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКП

Адвокат Магдалена Мончовска, която се оказа един от героите в следствието „ Осемте джуджета “ на Антикорупционния фонд, е някогашна секретарка на Петър Петров – Пепи Еврото и щерка на върховен прокурор от Върховна касационна прокуратура. Това сподели инспекция на Фрог Нюз в обществени регистри.
Мончовска, в качеството си на секретарка на Пепи Еврото, до момента в който той е бил началник на Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП), се е смятала за негова дясна ръка и най-доверен човек. Когато Петров напуща системата през 2015 година, тя също си потегля с него. Чак през 2018 година името й е вписано като редови юрист в Софийската адвокатска гилдия. Не намираме обаче, нейна адвокатска фирма, а единствено персоналният й номер, който е 130069010.

Магдалена Мончовска, като правилният човек на Еврото, е избран през 2013 година от него да работи с програмния артикул " Law Choice ", посредством който би трябвало да се реализира без значение систематизиране на делата.

Докато дамата е била секретарка на Петров, тя се е водела на служба „ правосъден деловодител “. През 2014 година даже е получила поощрена със „ Служебна признателност и грамота “ от тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, по предложение на директния й началник, тоест Петър Петров.

Проверката ни сподели още, че майката на Магдалена е Ангелина Мончовска, която все още, съгласно уеб страницата на прокуратурата, е лице за контакт сред държавното обвиняване и Европейската капиталова банка. Като прокурор от ВКП през 2009 година е оглавявала звеното за битка с измамите с еврофондове. Името на брачна половинка й съгласно декларациите, които са задължени да подават магистратите, е Людмил Мончовски, което потвърждава, че помощничката на Пепи Еврото й е щерка. Видно от декларациите, фамилията има парцели в Пазарджик и Велинград. Преди да пристигна в София Ангелина Митова-Мончовска е била обвинител в окръжна прокуратура Пазарджик.

Според наши източници в Съдебната палата, другата секретарка на Петър Петров -Еврото е Светлана Бабакарова. Тя сега продължава да е на поста си в Следствения отдел към СГП. Твърди се, че в това си качество през нея минава цялата информация на службата и всички каузи, които доближава до сегашния й началник Илиян Танчев.

Магистрати признават, че Магдалена Мончовска от следствието „ Осемте джуджета “ и секретарката на Следствения отдел на СГП Светлана Бабакарова са запазили околните си другарски връзки и постоянно обменят информация.

Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР