Адвокат Лазар Карадалиев, който бе задържан по дело за пране

...
Адвокат Лазар Карадалиев, който бе задържан по дело за пране
Коментари Харесай

Оставиха адвоката на Цветан Василев в ареста след дело по скайп

Адвокат Лазар Карадалиев, който бе арестуван по дело за пране на пари, остава в ареста. Това реши Апелативният профилиран съд след съвещание, извършено по скайп.

Карадалиев се е възползвал от опцията да не се явява персонално. Той е един от юристите на банкера дезертьор Цветан Василев, който е обвиняем по делото " КТБ " за заграбване на близо 2,6 млрд.лв.

Преди дни юристът бе упрекнат като водач на група за пране на пари. В нея съгласно прокуратурата взели участие е двама негови сътрудници, които са пуснати против гаранции от по 150 000 лева На независимост против 50 000 лева е и чиновник от адвокатската му адвокатска фирма, който е четвъртият обвинен по делото.

Първата инстанция - профилирания углавен съд, отхвърли на пусне Карадалиев на 17 март. Апелативният спецсъд през днешния ден удостовери решението. Той е приел за верни изводите на спецсъда за съществуване на обосновано съмнение за евентуална съпричастност на Карадалиев към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Прокуратурата твърди, че прането на пари е ставало посредством следени компании, регистрирани на подставени лица у нас или в офшорни зони, които имали сметки в български банки.

Апелативният спецсъд е решил още, че има заплаха, в случай че юристът бъде пуснат на независимост, да извърши закононарушение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР