Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по

...
Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по
Коментари Харесай

Адвокатът на Никола, убил Ангел с нож, се отказа от защитата му

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое отбраната през вчерашния ден по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отхвърли да го пази. Това оповести персонално той в изказване.

„ Моето присъединяване като юрист по случая с убийството на 21-годишния Ангел завърши. Поех ангажимент да се явя в правосъдното съвещание единствено и само, с цел да тръгне делото, защото адвокатската отбрана в такива каузи е наложителна “, споделя Кръстев.

По-нататък той изяснява, че „ присъединяване в сходен углавен развой е голямо тестване за всеки участник – арбитър, прокурор, юрист, правосъден заседател, проверяващи служители на реда. Бях изправен пред сериозен честен проблем, само че дългът ми надви. Ангажиран бях като бранител от брата – родителите на момчето изобщо не се появиха нито преди, нито по време на съвещанието, нито по-късно. Това е голяма покруса, в която се погубва освен един, а два живота на младежи. Жалко е, че работата ми като юрист се употребява за политически цели. Адвокатската специалност е тежка и виновна, споделя в умозаключение Лъчезар Кръстев, представен от 24 часа.

21-годишният Ангел Здравков беше прободен смъртоносно с нож от 18-годишния Никола Райчев на 29 септември, до момента в който се разхождал с приятелката си. Той умря от кръвозагуба. Причината за тежкото закононарушение е ревнивост.

На Райчев бе наложена  най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР