Адвокат Константин Симеонов, който защитава основния обвиняем по Делото КТБ“

...
Адвокат Константин Симеонов, който защитава основния обвиняем по Делото КТБ“
Коментари Харесай

Адвокатът на Цветан Василев поиска отвод на съдебния състав по делото КТБ

Адвокат Константин Симеонов, който пази главния обвинен по „ Делото КТБ “ Цветан Василев изиска отказ на правосъдния състав. Освен отводът Василев да бъде изслушан, отбраната на 17-те обвинени не е получила отговор на голям брой претенции за показване на доказателства и опцията да продължи с разпит на основния очевидец на прокуратурата Бисер Лазов.
В началото на днешното съвещание по „ делото КТБ “ бе прочетена декларация на Цветан Василев, в която за следващ път изиска от съда да му даде опция да бъде изслушан за първи път от началото на правосъдния развой. Бившият банкер настоя да бъдат зачетени правата му, обезпечени от българското законодателство както и до идващото съвещание съдът да се произнесе по всички направени от отбраната претенции. Ако това не бъде направено Василев написа, че ще изиска правосъдния състав да бъде отведен по делото, тъй като показват пристрастност и нарушават правото на отбрана.

Декларация разгневи арбитър Вирджиния Петрова, тъй като по думите й никой не може да й се меси и да слага периоди за изговаряне по претенции. Тя попита дали би трябвало да приема декларацията на главния обвинена като искане за отказ. Адв. Симеонов изиска думата и съобщи, че той прави искане за отказ на съда. Това накара арбитър Петрова да приключи дефинитивно съвещанието с заявката, че по това искане ще се произнесе в идващото съвещание, което е планувано за идната седмица, на 8 юли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР