Адвокат Иван Денев, баща на починалия Христо от Велико Търново,

...
Адвокат Иван Денев, баща на починалия Христо от Велико Търново,
Коментари Харесай

Бащата на починалия Христо от Велико Търново: Гледах от стотици метри ексхумацията на детето си, за да получим отговори

Адвокат Иван Денев, татко на умрелия Христо от Велико Търново, описа за нещастието в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв. 

" Тялото на сина ми беше ексхумирано, извънредно е да видиш такова нещо, даже от стотици метри да гледаш това, което се случава, тъй като аз не можах да се приближа, но се надявам чрез тази експертиза да се дадат доста отговори. Ще има разпити на очевидци. Медицинският одит чака резултатите. 

Благодаря на приятелите на Христо, които пристигнаха за 40-те дни, по време на погребението не можеше поради пандемията. 

Ще задавам въпроси към следствието. По закона за здравето мога да изборя нарушавания на неговите медицински права. Има случаи, при които цели отделения са били затваряни за дребни нарушавания. В нашия случай са най-малко 10. Вече има много фрапиращи опити за пробно лекуване на всички места. Обаждат ми се десетки хора от цялата страна, аз съм поел ангажимент да оказвам помощ на хората. Оказва се, че с изключение на нещастия на осакатени и убити хора има и неща с престъпен колорит, които би трябвало да бъдат тествани. Има прекъснати наказателни произвоства за фрапиращи случаи. Морфин е изписван на пациенти, които не са чували за това лекарство, а на чения пазар една ампула морфин върви 50 лв.. Болниците са търговски сдружения, а лекарите са търговци. 

Недоумявам по какъв начин може инфекциозното поделение, в което той лежа, да е посред болничното заведение. Той беше на седмия етаж и по никакъв метод това не дава отговор на медицинските стандарти. Как се подсигурява здравето на всички околни, откакто се тръби какъв брой рисков е този вирус?! 

За пробното лекарство, което му беше приложено, имаме мнение от изтъкнат ревматолог. Той показва мнение по какъв начин това пробно лекарство се отразява на лекуването на ковид. Все едно аз като юрист да разпределям провосъдие. Вероятно ще се опитат да оправдаят случая, че е бил незабавен, само че не беше поискано единодушие нито от него, нито от нас. Съмнявам се в датата и часа на протокола. Но когато пристигна времето, ще оспоря тази дата. Сигурен съм, че все още, когато са му го приложили, никой не е взел такова решение. 

Ще наемам всевъзможни организации, с цел да не бъде единствено в ръцете на прокуратурата този въпрос. ", описа опечаленият татко юрист.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР