Адвокат Християн Христов от Добрич води дело срещу Националната агенция

...
Адвокат Християн Христов от Добрич води дело срещу Националната агенция
Коментари Харесай

Адвокат от Добрич съди НАП за изтекли лични данни

Адвокат Християн Христов от Добрич води дело против Националната организация по приходите (НАП) за вреди вследствие на откриване на персонални данни, заяви той за. „ Обжалвам дейностите и бездействията на Национална агенция за приходите. Колкото са противозаконни дейностите на „ ТАД Груп “, толкоз е нелегално и бездействието на приходната организация “, сподели юрист Христов.
Предявеният от него иск е по член 39, алинея 2 от Закона за отбрана на персоналните данни за сумата от 1000 лева за претърпени вреди заради изтекли и разкрити персонални данни от Национална агенция за приходите.
Адвокат Христов уточни, че води още 10 каузи против приходната организация от името на свои клиенти и чака и други пострадали да сторят същото.
Делото е планувано за 19 февруари в Административен съд – Добрич.
Пак в Административен съд – Добрич, само че за 26 февруари е планувано друго дело против Национална агенция за приходите от гражданин на Добрич. То е по член 203 от Административнопроцесуален кодекс по отношение на член 1, алинея 1 от Закона за отговорността на страната и общините за вреди. Искът е за 1000 лева обезщетение за „ неимуществени вреди от незаконосъобразното безучастие на чиновници на приходната организация, състоящо се в неполагане на задоволително грижа и неприлагане на ефикасни ограничения за отбрана на сигурността на данните и нарушавания на Закона за отбрана на персоналните данни, вследствие на което са разкрити персонални данни на ищеца “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР