Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската избирателна комисия /ОИК/, чиято

...
Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската избирателна комисия /ОИК/, чиято
Коментари Харесай

Дарина Тодорова командва парада на изборите за кмет

Адвокат Дарина Тодорова ще оглави Общинската изборна комисия /ОИК/, чиято задача е подготовката и провеждането на локалните избори на 27 октомври. Юристката беше препоръчана за ръководител от квотата на ГЕРБ на консултациите с политическите сили, ръководени от основния секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Номинацията на Дарина Тодорова беше направена от представителя на локалната централа на ГЕРБ Радослава Ташкова.

Дарина Тодорова е правист с добър професионален опит, работила е и в регионалната администрация. Най-малко осем пъти е взела участие в изборните комисии в Пловдив и региона. " И всякога сме печелили изборите ", подсети адв. Тодорова. От страна на другите политически сили нямаше никакви възражения за кандидатурата й.

Общо 29 членове ще бъдат назначени от ЦИК в ОИК - Пловдив. ГЕРБ предложи 11 души, Българска социалистическа партия - - 9, Обединени патриоти и Движение за права и свободи - по трима, ВОЛЯ - двама, Демократична България - 1. Повечето от членовете са адвокати.

Заплатата на ръководителя на ОИК е 1175 лв., на секретар и заместниците - 1115 лв., на редови членове - 1060 лв..

За мястото на секретар са номинирани двама - от Българска социалистическа партия и Обединени патриоти. Трима са претендентите за две зам.-председателски длъжности - от Българска социалистическа партия, Обединени патриоти и Воля. ЦИК ще взема решение разногласието.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР