- адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян,

...
- адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян,
Коментари Харесай

Отровното трио към посолствата на западните страни: Заплашен е гражданският мир в България

- адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, изпратиха през днешния ден Обръщение до посолствата на държавите-членки на Европейски Съюз в България, посолството на Съединените щати, на Кралство Англия и представителството на Европейската комисия в България. Ето какво написа в него: 
" Ваши превъзходителства,
Уважаеми дами и господа,
Всекидневните в страната не престават повече от два месеца. Те са митинг против нарушение на съществени цивилен права в България, чудовищна по размерите си корупция и тъпчене правилата на демокрацията. Престъпното слепване на изпълнителната и правосъдната власт ескалира напрежение в ръководството, което предприе дейности не против язвите, изброени нагоре, а против спокойно протестиращите жители, чиито брой се усилва с всеки минал ден. Отказът от разговор и безсилието на властта я доведоха до силово нахлуване против мирните митинги на жителите и предприемане на редица противоконституционни ограничения, довели до доста пребити и обгазени хора, измъчвани от полицията протестиращи и противозаконни арести.
Напрежението в първата седмица на септември заплашва в България, което по никакъв метод не се съотнася към страна, изпълнила критериите за присъединение към Европейски Съюз и в частност тези за постоянни институции, гарантиращи демокрацията, върховенството на закона и човешките права. Поетите задължения да се съблюдават дейно критериите от Копенхаген са част от отговорностите на България по участието й в Европейски Съюз, а точно:
„ Върховенство на закона “ . Този аршин на процедура е недействителен за България, защото правосъдната система е смачкана, не се зачитат конституционни права, а прокуратурата е превърната в преобладаващ и тягостен орган за цялата правосъдна система и свободните жители.
 Отровното трио: Всички депутати с чест и морал да бойкотират Народното събрание Отровното трио: Всички депутати с чест и морал да бойкотират Народното събрание
Т.нар. Отровно трио (адвокат Николай Хаджигенов, професор Велислав Минеков и пиар специалистът Арман Бабикян) прикани депутатите, които им...
„ Пазарна стопанска система “. В България единствено правилните на властта печелят публични поръчки, главните средства от европейските фондове и покупко-продажбите, които оферират страната и общините. Останалите биват притискани, проверявани и наказвани от властта. Създават се изкуствени монополи в разнообразни браншове на стопанската система. Премиерът на Републиката в изтекли записи приказва за „ размазване на физиономия “ на финансов конкурент, който не се подчинява на волята му. Подобни стъпки има и към предприемачи, участващи в свободните цивилен митинги.
„ Стабилна народна власт “. У нас не можем да приказваме за такава при всеобщо пазаруване на гласове и подправяне на избори, уволнения по политически аргументи, потъпкване свободата на словото, занемаряване разделянето на управляващите и смачкване на митингите.
Същите въпроси стоят и във връзка с участието на България в НАТО. Според Стратегическата идея за отбрана и сигурност на страните-членки на НАТО: „ Основната и трайна цел на НАТО е да отбрани свободата и сигурността на всичките си членове с политически и военни средства. Държавите-членки на НАТО образуват неповторима общественост на полезности, отдадени на правилата на самостоятелна независимост, народна власт, човешки права и върховенството на закона “. Това е в несъгласие с обстоятелствата, изброени нагоре и със събитията, засягащи интервала 01-06 септември 2020 година:
Над 120 незаконосъобразно задържани протестиращи;
Над 300 обгазени по време на митинга на 02-ри септември;
 Отровното трио за конфликтите: Грозна режисура, режисирана от полицията Отровното трио за конфликтите: Грозна режисура, режисирана от полицията
" Ако някой е поддържал илюзията, че сме народна власт, това завърши. Както споделяме от месеци, Борисов ще стиска властта със зъби до самия...
Над 100 измъчвани от полицията жители.
Полицията отхвърля цялостна информация!
След бруталното принуждение над спокойно протестиращите жители, институции като прокуратурата, която по хипотеза би следвало да пази правата на жителите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от закононарушенията, които се правят против българския народ. Корупцията и мафиотското ръководство ерозират в нечуван размер системите за сигурност на страната и вършат Алианса уязвим в огромна степен за навлизане от непознати ползи.
Ние, като част от гражданското общество в страна-членка на Европейския съюз и НАТО, заявяваме цялостната си непоносимост към арогантното тъпчене на конституционните права на жителите, главните правила на демокрацията и европейските полезности. Наясно сме, че поради характера, статута и уговорките, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, само че можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите държавни управления.
Декларираме, че ще продължим да протестираме спокойно, като умишлено гражданско общество, до реализиране на задачите ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР