Адско време се очертава до края на май. Той ще

...
Адско време се очертава до края на май. Той ще
Коментари Харесай

Адско време се очертава до края на май

Адско време се обрисува до края на май. Той ще е извънредно неустойчиво и ще ни донесе куп неприятни изненади – пролетни превалявания и гръмотевични стихии. По-голямата част от разстройствата ще са в западната половина на страната, до момента в който на изток слънчевите дни ще са повече. Периодът е с нараснал риск от градушки.

Във вторник и сряда ще е слънчево в часовете преди обяд. След това до вечерта ще се развиват гръмотевични облаци с къси, краткотрайно интензивни, местни дъждове. Температурите ще се покачат с градус-два и ще се движат сред 23 и 28 градуса.

В четвъртък и петък пролетни гръмотевични превалявания ще има на доста места в страната. Дневните температури ще са без особени съмнения – по-често в диапазона 20-25 градуса.

През почивните дни след празничния 24 май ще е преобладаващо слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в часовете следобяд. По-съществен дъжд е вероятен в неделя в Югозападна България.

И през последната седмица на месеца се чака динамично време. Предварителните прогнози позволяват оформянето на зона с ниско налягане над Гърция и Турция, с което има изгледи за по-значителни превалявания по Черноморието към 29-30 май.

Първите дни на юни ще са с преобладаващо слънчево и топло време с дневни температури до 28-29 градуса. Няма да липсват следобедни къси превалявания с гръмотевици, само че те ще са лимитирани към планините в западната половина на страната.

Дългосрочните прогнози за първия летен месец са за повече слънце и по-малко разстройства с превалявания. Температурите от 4-5 юни нататък ще са към и малко над нормалните равнища за ранното лято.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР