Адриана Вилагош и Ерийон Найтън бяха избрани за “Изгряващи звезди

...
Адриана Вилагош и Ерийон Найтън бяха избрани за “Изгряващи звезди
Коментари Харесай

Вилагош и Найтън са Изгряващи звезди на Световната атлетика за 2022 г.

Адриана Вилагош и Ерийон Найтън бяха определени за “Изгряващи звезди ” на Световната атлетика за 2022 година. 18-годишната сръбкиня отбрани международната си купа в хвърлянето на копие за девойки под 20 години с нов връх на шампионатите от 63.52 метра, подобрявайки и европейското върхово достижение за възрастта. По-малко от три месеца по-късно тя завоюва и сребърен орден на Европейското състезание за мъже и дами в Мюнхен.

“Защитата на международната ми купа за девойки под 20 години в Колумбия беше главната ми цел, само че спечелването на орден на Европейското беше най-голямата изненада. Беше добра година ”, показа Вилагош.

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

Найтън пък завоюва наградата при юношите за втора поредна година. През април той записа персонален връх на 200 метра от 19.49 секунди, който не беше утвърден като международен връх за юноши под 20 години, само че на шампионата на Съединени американски щати бяга 19.69 секунди и това към този момент беше прието като №1 във безконечната класация на дисциплината при 20-годишните. На Световното в Орегон той се окичи и с бронзов орден на 200 метра.

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

“Да печеля тази премия още веднъж значи, че моят гений е разпознат на огромната сцена. Работих, с цел да реализира това и съм признателен ”, показа американецът, който ще е в категория юноши под 20 години и през 2023 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР