Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100Смятам, че в

...
Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100Смятам, че в
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100

Адриан Андреев: Мечтая да вляза в топ 100
„ Смятам, че в Аржентина реализирах задачата, за която отидох. На сингъл мога да кажа, че не се усещах доста добре. Успехът е хубаво нещо, само че най-важното е да се развиваш и да не мислиш за триумфите “. Това съобщи на конференция тенисистът Адриан Андреев след завръщането си от Буенос Айрес, където завоюва сребърен орден на двойки и приключи на четвърто място на сингъл на Младежките олимпийски игри. Силното показване го изкачи до №4 в международната класация при юношите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Младият тенисист съобщи, че неговата огромна цел е влизане в топ 100 на международната класация и да завоюва купа от Големия шлем от младши шампионатите. "Безкрайно се веселя за положителния резултат, безпределно вълнуваща седмица, нагледахме се на доста положителни резултати. Надявам се Адриан да задържи този резултат", разяснява неговия треньор Ивайло Трайков.

На конференцията участва и заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов, който акцентира, че триумфите на младия тенисист демонстрират, че този спорт го чакат още мотиви за наслада и че младите очаквания на България вървят по верен път.

На конференцията стана още ясно, че Андреев изпитва леки болки, само че травмата му не е тежка. Неговите упования са бързо да се възвърне за идващия шампионат в Китай. Запитан дали отсега нататък самичък ще пътува по шампионати, тенисистът отговори, че на този стадий ще бъде придружаван от неговата майка, която също участва на конференцията и не скри вълнението си от триумфа на Адриан.

БГНЕС напомня, че на 14 октомври Адриан Андреев и сътрудникът му Ринки Хиджиката от Австралия изгубиха от представителите на домакините Факундо Диас Акоста и Себастиан Баес в два сета във финала на тенис шампионата на двойки на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Андреев и Хиджиката отстъпиха на поставените под №1 с 4-6, 4-6, а мачът продължи 63 минути. Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дълготраен играч по тенис, стигнал до №211 в международната класация. В края на месеца Андреев ще взе участие във финалния „ Мастърс" на най-хубавите осем при юношите за 2018 година. Надпреварата ще се организира в Чънду (Китай) от 22 до 28 октомври. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР