Адриан Андреев – новата надежда на българския тенисТочно три седмици

...
Адриан Андреев – новата надежда на българския тенисТочно три седмици
Коментари Харесай

Адриан Андреев – новата надежда на българския тенис

Адриан Андреев – новата вяра на българския тенис
Точно три седмици остават до старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година - тенис шоуто Sofia Open. Световният хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. "Арена Армеец" е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. В дните преди старта продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2019. Днес ще ви срещнем с новата вяра на българския тенис – Адриан Андреев.

През месец февруари Андреев за трети следващ път ще взе участие в Sofia Open. През 2017 година Адриан загуби в два сета от Максимилиан Мартерер в квалификациите. През идната година той получи още една „ wild card “, този път за главната скица в София, само че загуби от Денис Истомин. Въпреки това Андреев стана първият състезател, роден през този век, който взе участие в главната скица на шампионат на ATP World Tour.

Андреев стартира да се занимава от 5-годишен с тенис. Първите си тренировки той прави на кортовете на "15:40" в София, които се намират на минути от вкъщи му. Той е един от дребното състезатели, които още на 10 години попадат в националния тим на България (до 12 г.). Това става през 2011 година за шампионат в Италия.

Едва 10-годишен Адриан е първи в ранглистата до 12 години, което се случва извънредно рядко. Така още от дребен той демонстрира своя огромен гений. На 14-годишна възраст печели Европейския юношески фестивал в Грузия, където всичките му съперници са с година по-големи. Година по-късно Андреев дебютира на равнище АТР, когато взе участие в квалификациите на шампионата в Метц.

Първият му доста сериозен триумф е от края на 2017 година, когато завоюва шампионат „ Еди Хер" при юношите както на на сингъл, по този начин и на двойки. През май 2018 година Адриан стана победител и на шампионата в Милано от най-високата категория „ А".

На юношеско равнище той завоюва US Open в двойките през 2018 година През октомври предходната година геният на Адриан блесна и на младежката Олимпиада в Буенос Айрес. Българинът завоюва сребърен орден в конкуренцията на двойки, а на сингъл приключи на четвърто място. Андреев също по този начин завоюва бронзовото отличие от финалния "Мастърс" на най-хубавите осем юноши в света и стана европейски вицешампион до 16 година

Адриан има подписан контракт с най-голямата организация за развиване на играчи в света (IMG) във Флорида, която работи с водещи тенисисти като Новак Джокович и Мария Шарапова. Той стартира 2019 година под №2 в международната класация при юношите. Родната тенис вяра беше определен на трето място в анкетата за най-хубав млад състезател на България за 2018 година

Той е първият български тенисист, който взе участие на младежка олимпиада и също по този начин първият, който се класира за Мастърса на осемте най-хубави в света до 18 години. През 2018 година Адриан дебютира в тима на България за Купа „ Дейвис “. Без подозрение това е новата огромна вяра на българския тенис и всяка негова поява на корта ще се следи с голям интерес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР