Адриа Тур“ ще остане като най-скандалния тенис турнир, като пир

...
Адриа Тур“ ще остане като най-скандалния тенис турнир, като пир
Коментари Харесай

Джокович изтърва нерви в коронамача с Григор

„ Адриа Тур “ ще остане като най-скандалния тенис шампионат, като гуляй по време на чума Сърби и хървати се пробват да ударят звездата ни, рикошетът обаче остава за Ноле
Колкото и шампионати да ни чакат тази година, най-голямото шоу в тениса към този момент е реалност. Мегаскандалът към демотурнира " Адриа Тур "
и болестта с ковид на топтенисисти и техните треньори ще остане в историята като леке върху аристократичния спорт. Вместо феърплей и виртуозни пасове, феновете по света, приковани в къщите си поради пандемията, онемяха от разсъблечени играчи, наблъскани в дискотека и шумни обятия на кортовете, приветствани от цялостни трибуни, захвърлили всички ограничения за обществена отдалеченост.
Коронавирусът обаче сподели за следващ път, че за него нямат значение нито парите, нито славата. След първите позитивни проби, които
предстоящо пристигнаха, кортовете се опразниха, а играчи и екипи вместо на почетната стълбица се подредиха на опашка пред лабораториите, с цел да се тестват.
Григор Димитров се лекува в Монако, Джокович – в Белград. Докато обаче карантината тече, словестният им коронатурнир тече с цялостна мощ. Вместо аплодисменти, събира всеобщо отрицание.   
Освен двамата аса, с позитивни проби се оказа сътрудника им Борна Чорич, брачната половинка на Джокович, Виктор Троицки и неговата бременна жена. Заразени са и двама от треньорите на Димитров и един от щаба на Ноле.
Първият мощен пас против Григор изстреля сръбската преса, обвинявайки бг тенисиста, че не е желал да се тества нито в Белград, нито в Задар. Топката обаче незабавно бе върната в полето на Ноле от мениджъра на Димитров - Георги Стоименов, който напомни, че уредниците на " Адриа Тур " отпред със международния №1 Новак Джокович макар пандемията от ковид не са заложили в договорите на участниците наложителни проби за К-19 при идването и в двата града.
Да забие втори удар се наточи известният с непремерените си изявления Сърджан Джокович, татко на Ноле. Той нарочи Гришо, че точно той е заразил сина му и снаха му, а и останалите играчи и треньори. Българската страна обаче отби удара като отвърна, че точно Ноле провежда веригата, в която ограничения за
физическа отдалеченост поради ковид нямаше.

Така коронамачът Гришо – Джокович продължи с бързи обороти, само че се прекъсна внезапно още преди края на първия сет. Оказа се, че най-вероятно
болестта е тръгнала от звездата на баскетболния Денвър - Никола Йокич, който е дал позитивна проба за ковид. Само преди седмица сръбският състезател бе сниман да се прегръща със своя сънародик Новак Джокович. Двамата се срещнаха в Белград на 11 юни и седяха един до различен на баскетболна среща, явно неспазвайки разпоредбите за обществена отдалеченост.
Служебната загуба против Гришо в нелицеприятния коронамач изкара от равновесие Джоковоч. Има за какво Ноле да е извънредно раздразнителен. Скандалът с " Адриа Тур " като се изключи че удари по имиджа му, че не съблюдава нормите, може да нанасе сериозен удар по календара в тениса до края на годината. Под най-голяма опасност са двата шампионата от Шлема Us Open, който би трябвало да започва в края на август и Ролан Гарос (с начало 27 септември). Световният №35 Гуидо Пея към този момент разгласи, че за него здравето е по-важно от присъединяване му на US Open.
" Нямаме гаранция, че в случай че се заразим в Ню Йорк ще ни лекуват обикновено, сподели Пея. Не е ясно до какъв брой ковид ще се окаже съдбовен за инфектираните Джокович, Димитров, Чорич и Типсаревич. Още преди шампионата в Белград Ноле разгласи, че поради рестриктивните ограничения, които постановат за US Open евентуално няма да взе участие. Рафа Надал също съобщи, че няма да пътува до Ню Йорк, с цел да се резервира здрав. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Роджър Федерер към този момент разгласи, че травмата му е по-сериозна и няма да играе до края на годината.
Така, че без звездите на тениса, а и тези, които ще откажат присъединяване провеждането на US Open и Ролан Гарос се обезмисля. Още повече, че аудитория в двете съревнования не е планувано да има. Така спонсорите автоматизирано губят интерес да влагат милиони в двете несъмнено най-големи съревнования за
годината.

Първата ни ракета Григор Димитров обаче може и да излезе на корта в Кицбюел, при негативна проба измежду карантината. Гришо и Борна Чорич, който също е с К-19 от шампионата в Задар са измежду поканените за присъединяване в демонстративния шампионат THIEM`s 7 в меката на ските Кицбюел (7-11 юли). Надпреварата огранизирана от международния №3 Доминик Тийм е с награден фонд 300 000 евро. Гришо е в група IFA дружно с Тийм, руснака Андрей Рубьов (14) и Чорич (33). В другата група SoccerCoin ще играят италианецът Матео Беретини (8), французинът Гаел Монфис (9), руснакът Карен Хачанов (15) и австриецът Денис Новак (85).
" Ако Димитров и Чорич дадат негативни резултати след 14-дневна домашна изолираност, ще могат да играят в Кицбюел. В идващите дни те и щабовете им ще би трябвало да решат дали ще вземат участие ", разясниха уредниците на THIEM`s 7.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР