Адолф Хитлер е роден на днешната дата, 20 април, 1889

...
Адолф Хитлер е роден на днешната дата, 20 април, 1889
Коментари Харесай

Против цигарите, но пристрастен към кокаина: 10 малко известни факта за Хитлер

Адолф Хитлер е роден на днешната дата, 20 април, 1889 година.

Кой е Адолф Хитлер?

Той е немски политик и водач на нацистката партия. Издига се на власт като канцлер на Германия през 1933 година, а по-късно и като фюрер през 1934 година Агресивната външна политика на Хитлер води до експлоадирането на Втората международна война, а под негово управление нацистка Германия прави геноцид над шест милиона евреи и милиони други хора, считани за нежелани от нацисткия режим. Ръководството и дейностите на Хитлер по време на Втората международна война водят до гибелта на към 50 милиона души по света. След края на войната Хитлер се самоубива в бункера си в Берлин, когато съюзническите сили настъпват към града.



Getty Images

Кои са 10-те малко известни обстоятелството за Хитлер?
Неуспешна кариера в изкуството: Преди политическата си кариера Хитлер има упоритости да стане художник. Той кандидатства два пъти във Виенската академия за изящни изкуства, само че и двата пъти е отритнат. Също по този начин продава свои творби на изкуството, с цел да изкарва прехраната си във Виена.Любител на животните: Хитлер е бил фен на животните и е прочут с това, че е обичал доста своята немска овчарка на име Блонди. Той също по този начин е бил вегетарианец и не ядял месо.Против тютюнопушенето: Хитлер е бил мощен бранител на акциите против тютюнопушенето и е считал, че пушенето е загуба на пари и вреди на здравето. Той даже организира общонационална акция против тютюнопушенето и покачва налозите върху тютюна.Нарцистичен: Хитлер е бил мощно нарцистичен човек и е имал извънредно възприятие за лична значителност. Той постоянно говорел за себе си в трето лице и вярвал, че е съдбоносен за великолепие.Страх от нападение: Хитлер изпитвал мощен боязън от ликвидиране и постоянно носел бронежилетка. Имал е и дегустатори на храна, с цел да се увери, че ястията му не са отровени.Пристрастен към опиатите: Хитлер е бил мощно привързан към опиатите през втората половина на живота си. Редовно приемал коктейл от медикаменти с рецепта, който включвал кокаин, амфетамини и морфин.Монорхизъм: Хитлер страдал от рядко заболяване, известно като монорхизъм, което значи, че е имал единствено един тестис. Това положение е доказано от медицински обзор, осъществен от английски доктор по време на Втората международна война.Страх от зъболекари: Хитлер изпитвал мощен боязън от зъболекари и постоянно избягвал да върви на ортодонт, което довело до тежки стоматологични проблеми.Страстен четец: Хитлер е бил буен четец и е известно, че е имал богата персонална библиотека. Той се интересувал изключително от книги по история, изкуство и архитектура.Лош боен пълководец: Въпреки репутацията си на боен пълководец, по време на Втората международна война Хитлер прави няколко сериозни неточности, които способстват за провалянето на нацистка Германия. Той постоянно взема решения въз основа на личната си вътрешен глас, а не на препоръките на военните си съветници.

В умозаключение, макар че за Адолф Хитлер са известни безчет неща, десетте по-малко известни обстоятелството, упоменати нагоре, дават визия за някои от неговите персонални черти, съдействали за печалната му популярност.

Някои историци и медицински експерти допускат, че Хитлер е страдал от редица психологични проблеми. Важно е обаче да се означи, че тези изказвания значително се основават на данни “от уста на уста ” и не са дефинитивно потвърдени.

Някои от хипотетичните проблеми с психологичното здраве включват нарцистично личностно разстройство, гранично личностно разстройство и биполярно разстройство. Съществуват и изказвания, че Хитлер може да е имал сифилис, който може да докара до неврологични признаци и психологични проблеми, в случай че не се лекува.

Трябва да се означи, че диагностицирането на психологични проблеми при исторически персони, изключително при умряли, може да бъде мъчно, защото се основава на лимитирана информация и пояснение на държанието и дейностите. Поради това, всички изказвания за психологичното здраве на Хитлер би трябвало да се преглеждат внимателно и са нужни спомагателни проучвания, с цел да се разбере сложността на неговия темперамент и дейности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР