Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc.

...
Adobe Systems Inc постигна сделка за закупуването на Marketo Inc.
Коментари Харесай

Компанията зад Photoshop направи най-голямата сделка в историята си

Adobe Systems Inc реализира договорка за закупуването на Marketo Inc. в договорка за $4,75 милирда, оповестиха от фирмите. Досега тя бе благосъстоятелност на Vista Equity Partners LLC, които я получиха през 2016 година за $1,8 милиарда.

Marketo основава маркетинг програмен продукт, който фирмите употребяват, с цел да намерят нови консуматори и да ги доближат посредством е-поща, текстови известия, обществени мрежи и други компании. Тя предлага и аналитични услуги.

Adobe, компанията зад Photoshop, от дълго време търсеше метод да създаде софтуерен пакет, който включва реклама, разбор и е-търговия. Приложенията за B2B маркетинг ще оказват помощ на бизнеса с цифров маркетинг на Adobe, който предлага основани в " облака " услуги за основаването, ръководството и разбора на рекламни и маркетинг акции.

Marketo, учредена през 2006 година, генерира доходи от към $321 милиона през 2017 година. Очаква се договорката да завърши през четвъртото тримесечие на фискалната година на Adobe. Това е най-голямото съглашение на Adobe, откакто през 2005 година закупи Macromedia Inc. за $3,4 милиарда.

Досегашният основен изпълнителен шеф на Marketo Стив Лукас ще се причисли към управническия екип на Adobe.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР