Адо Кампеол, наричан бащата на световноизвестния десерт тирамису, почина през

...
Адо Кампеол, наричан бащата на световноизвестния десерт тирамису, почина през
Коментари Харесай

Бащата на тирамисуто почина на 93-годишна възраст

Адо Кампеол, именуван " бащата " на световноизвестния десерт тирамису, умря през уикенда, заяви губернаторът на област Венето. Той е бил на 93 години, осведоми Агенция Франс Прес.

Кампеол е притежател на ресторант „ Le Beccherie “ в град Тревизо, който през 70-те години на предишния век стартира да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне.
 Класическа рецепта за тирамису, в която ще се влюбите Класическа рецепта за тирамису, в която ще се влюбите
Тирамису е типичен италиански любимец в десертите, като неустоимата композиция от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по целия свят...

Според локални медии десертът, който се появява за първи път заради неточност на брачната половинка на Кампеол и тогавашния му основен готвач, бързо се постанова и през днешния ден се счита за главен артикул на италианската кухня, обичан от феновете на сладкото по целия свят.

" С Адо Кампеол, който си отиде през днешния ден на 93-годишна възраст, Тревизо губи една от своите гастрономически звезди ", написа в събота на страницата си във Фейсбук Луко Зайа, шеф на област Венето. " Именно в неговия ресторант, с помощта на интуицията и въображението на брачната половинка му, се ражда тирамисуто, един от най-прочутите десерти в света. "

Класическото тирамису се подготвя, като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва от горната страна с какао на прахуляк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР