Адмирал Дидие Малетер, зам.-командир на Морското командване на НАТО, предупреди,

...
Адмирал Дидие Малетер, зам.-командир на Морското командване на НАТО, предупреди,
Коментари Харесай

Ще остави ли Путин 1 милиард души без интернет?

Адмирал Дидие Малетер, зам.-командир на Морското командване на НАТО, предизвести, че подводната „ хибридна война “ на Русия заплашва 1 милиард души, съобщи The Guardian.

Европа и Северна Америка са извънредно уязвими поради подводната инфраструктура като тръбопроводи и кабели.

Мрежата от подводни кабели и тръби, от които зависят зареждането и връзките на Европа, не са построени, с цел да устоят на „ хибридната война “, водена от Москва и други съперници на НАТО, предизвести адмиралът.

Дидие Малетер показва, че Русия е създала хибридни тактики за водене на война и по море, което значи, че

стопанските системи на редица страни са застрашени.

Неговият коментар е изработен на фона на продължаващата към този момент трета година пълномащабна война на Русия против Украйна, както и на саботажите през последните месеци на тръбопроводи.

Въпреки задълбочените следствия от голям брой страни, саботажите не са разкрити и до през днешния ден. „ Това е въпрос за сигурността за близо 1 милиард цивилни жители (в Европа и Америка). Трябва да бъдем предпазени и добре снабдени от нашата жизненоважна подводна инфраструктура “, уточни натовският пълководец. Русия би употребила всеки инструмент, който има, с цел да нанесе вреди на европейската стопанска система и сигурност.

„ Голяма част от сегашната инфраструктура е била създадена за първи път от частния бранш, което я прави извънредно уязвима. Те [компаниите, виновни за тях] не знаеха, че такава хибридна война ще се развие толкоз бързо.

Повече от 90% от интернета минава под вода “,

съобщи Малетер. Заради заканите натовски подводници и кораби патрулират в Черно море, Балтийско море, Средиземно море и международните океани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР