Администрацията в САЩ се занимава с подготовка на проект за

...
Администрацията в САЩ се занимава с подготовка на проект за
Коментари Харесай

Тръмп планира ядрена сделка с Русия и Китай

Администрацията в Съединени американски щати се занимава с подготовка на план за контракт за редуциране на нуклеарните оръжия, оповестява CNN, като се базира на свои източници. Според тях американският президент Доналд Тръмп счита да подписа „ грандиозно нуклеарно съглашение с Русия и Китай “, което за самия него може да се окаже „ знаково достижение “ във външната политика.

Белият дом към този момент води интензивни междуведомствени договаряния, с цел да създаде разновидности за новата договорка. Тя може да размени подписания с Русия контракт за стратегическите оръжия за нахлуване, който изтича през 2021 година Документът влезе в действие на 5 февруари 2011 година и работи 10 година с двустранно продължение на договореностите за 5 година

„ Президентът даде ясно да се разбере, че съгласно него, контролът над оръжията би трябвало да се реализира с присъединяване на Русия и Китай, както и договорът да обхване всички типове оръжия, бойни глави и ракети. Ние имаме желание допустимо най-скоро да предоставим президента вероятните разновидности за сключването на договорката “, твърди почитан представител на Белия дом. Друг източник добавя, че нито една от предходните администрации в Съединени американски щати не е опитвала да реализира сходно съглашение. Според тях задачата е да се обнови прашният контракт, както и да се увеличи световната сигурност. „ Президентът желае ние да поемем контрола над всичкото това оръжие. Ние сме длъжни да унищожаваме допустимо повече въоръжения, длъжни сме да се стремим към унищожаването на цели съсловия оръжия “, споделя един от източниците на малкия екран.

CNN прецизира, че Белият дом още не е съставил график за договарянията с Китай и Русия, а въпросът за подписването на новия контракт даже не е поставян. Американските управляващи не бързат да разискват продължаването на стратегическия контракт за оръжията за нахлуване. „ Предвид това какво оръжие основават Русия и Китай, ние би трябвало да обсъдим какво можем да предложим по този начин, че двете страни да седнат на масата на договарянията и да опитат да договорят най-хубавата договорка “, отбелязва един от американските админи.

На 1 февруари 2019 година Съединени американски щати започнаха процедура за излизане от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, който работи от юни 1988 година Вашингтон неведнъж обвиняваше Москва в отвод от осъществяването на изискванията по контракта – съгласно американската страна, Русия създава ново оръжие в нарушаване на този контракт. Русия отхвърля всички обвинявания, а на 2 февруари също разгласи напускането на контракта.

На 6 февруари в изказването си пред Конгреса Доналд Тръмп позволи, че е допустимо Съединени американски щати да съумеят да договорят друго съглашение взаимно с Китай и други страни, което да размени контракта за ракетите. От Пентагона също подчертаваха, че Вашингтон не е заинтригуван от нова конкуренция във въоръженията. Москва е предложила на Вашингтон да бъде призната на високо ниво взаимна декларация за недопускане на нуклеарна война и подсилване на стратегическата непоклатимост. Проектът на въпросния документ е бил предаден на американската страна още през октомври 2018 година Отговор от страна на Съединени американски щати досега няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР