Администрацията в Белия дом наруши мълчанието си относно думите на

...
Администрацията в Белия дом наруши мълчанието си относно думите на
Коментари Харесай

Навлиза ли в нов етап търговската война между САЩ и Китай?

Администрацията в Белия дом наруши мълчанието си по отношение на думите на президента Тръмп за комерсиалната война с Китай,
Според медийни разбори, президентът е изразил страдание по отношение на ескалирането на комерсиалното напрежение на срещата на върха на групата на седемте, където международните водачи значително отхвърлиха комерсиалните му практики, написа американският вестник The Wall Street Journal.
Прес-секретарят на Белия дом Стефани Гришам съобщи, че отговорът на президента е „ мощно погрешно тълкуван. “ В изказване тя сподели: „ Президентът Тръмп отговори позитивно - той съжалява, че не е повишил митата “.
Решението за в допълнение стягане на комерсиалната война служи като още едно увещание на метода на президента към външната и икономическа политика и евентуално в допълнение ще ускори опасенията от допустима криза.
Ескалирането на митата както от Китай, по този начин и от Съединени американски щати предходната седмица намали цените на акции и държавни облигации.
Позицията му, която се трансформира в познатата рутина на изолираност на Тръмп по време на събирания на международните водачи, където президентът се движи по своя личен дневен ред за смут на своите сътрудници.
Други водачи, присъстващи на Г-7, приканиха за преустановяване на режима на митата на президента, заявявайки, че те вредят на международната стопанска система и отслабват съюзите.
През последните два дни той се конфронтира с други международни водачи - а от време на време и със личната си администрация - за Иран, Северна Корея и Русия, даже когато се опитваше да покаже възприятие за комизъм пред своите сътрудници.
Тези несъгласия бяха забележими в няколко момента на разделяне сред Съединени американски щати и други страни от Г-7, както и сред президента и неговите съветници - които направиха срещата на върха да наподобява осакатена.
Докато президентът на Франция Еманюел Макрон влезе в съвещание с Тръмп и другите водачи, старши консултант на френския водач беше чут да споделя: " Трябва да понижим напрежението. "
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, изказвайки се на срещата на върха в събота, съобщи, че прекратяването на комерсиалните войни е „ незабавно и значително “.
" Търговските войни ще доведат до криза, до момента в който комерсиалните покупко-продажби ще засилят стопанската система, да не приказваме за обстоятелството, че комерсиалните войни измежду страните от Г-7 ще доведат до разрушение на към този момент отслабеното доверие измежду нас ", сподели той.
Тръмп, преди заминаването си за Франция в петък, заплаши да таксува френското вино, в случай че Макрон таксува с налог американските софтуерни компании. В предишното той неведнъж е заплашвал да вкара мита за европейските коли.
В неделя той още веднъж подлага на критика комерсиалните практики на Пекин като " възмутителни " и отстоява правото си да разгласи изключително състояние по този въпрос, което съгласно Белия дом ще даде на президента пълномощието да подреди на фирмите да не вършат бизнес с Китай.
Също по този начин Тръмп в поредност от известия в обществената мрежа „ Туитър “ съобщи, че приканва фирмите, които вършат бизнес с Китай, да проучат преместването - инструкция, която сега няма пълномощията да издаде.
В обява от борда на президентския аероплан на път за Франция, Тръмп сподели, че може да извърши тази заповед посредством Закона за изключителните стопански пълномощия от 1977 година, който разрешава на президента да блокира дейностите на обособените компании - само че единствено в случай че първо той разгласи изключително състояние.
Попитан в неделя дали възнамерява да го направи, Тръмп сподели на репортерите: „ Имам право на това “, само че не посочи дали ще продължи по този път на деяние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР