Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) обяви, че

...
Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) обяви, че
Коментари Харесай

САЩ променят стандартите си за мамография

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) разгласи, че всички мамографски центрове, отделения и кабинети в страната ще бъдат задължени да уведомяват пациентите за плътността на тъканите на гърдите им, защото това може евентуално да затрудни откриването на тумори, предадоха международните организации.

Потвърдено е, че плътността на гърдите може да повлияе на точността на мамографията, която е главен способ за образна диагностика с рентгенови лъчи, преминаващи през тъканите на гърдата, за диагностициране и локализиране на тумори.

Мамографиите си остават най-хубавият способ за скрининг и разкриване и локализиране на рака на гърдата, който е вторият най-често срещан недоброкачествен израстък при дамите в Съединени американски щати съгласно статистиката на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите CDC.

FDA предлага на пациентките с плътни гърди – една постоянно срещана находка при мамография, да обсъдят самостоятелната си обстановка със съответните снабдители на здравни услуги и да се насочат към спомагателна диагностика, в случай че е належащо.

„ Актуализираните правила ще оказват помощ да се подсигурява, че пациентите получават информация за евентуалната потребност от спомагателна оценка или повторна мамография “, считат от здравния регулатор.

„ Подобряването на ранното разкриване на рака на гърдата е най-сигурният метод да се реализира резултат и този нов стандарт прави тъкмо това “, разяснява конгресменът Брайън Фицпатрик в изказване, представено от Ройтерс. Фицпатрик е мощно зает с идеята на битката с рака в Съединени американски щати.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР