Администрацията на Тръмп уговаря Intel и TSMC да построят заводи

...
Администрацията на Тръмп уговаря Intel и TSMC да построят заводи
Коментари Харесай

Белият дом се опитва да разшири производството на чипове в САЩ

Администрацията на Тръмп уговаря Intel и TSMC да построят фабрики

Съединени американски щати подхващат стъпки за разширение на производството на чипове в страната
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските управляващи вършат всичко допустимо да понижат зависимостта си от Азия в софтуерната област. П резидентската администрация договаря с Intel и TSMC за създаване на фабрики за произвеждане на чипове в Съединени американски щати, заяви Уол Стрийт Джърнъл, базирайки се на осведомени източници.

По-конкретно, представители на тайванския чипмейкър TSMC водят договаряния с министерствата на търговията и защитата на Съединени американски щати, в които взе участие и един от най-големите клиенти на компанията – Apple.

Освен това някои държавни чиновници обмислят да оказват помощ на южнокорейската Samsung Electronics да разшири производството на чипове по контракт в завода си в Остин, Тексас.

Засега няма детайлности какви привилегии и тласъци са подготвени да дават американските управляващи на фирмите за чипове, с цел да ги заинтересуват да изградят индустриални мощности в страната.
още по тематиката
Целта на държавното управление е елементарна: да отбрани своите съвременни технологии за произвеждане на чипове от провали. В момента Съединени американски щати разчитат в огромна степен на Тайван, където е основана TSMC, и всеки спор или естествено злополучие на острова може да навреди на американския софтуерен бранш.

Освен това производството на чипове в страната ще увеличи сигурността на военните планове, елиминирайки евентуалните опасности за шпионаж от непознати държавни управления, означават анализаторите.

Редица компании започнаха произвеждане в Азия, частично заради близостта им до доставчиците на съставни елементи и първични материали. Intel и TSMC може да изградят фабрики за чипове в Съединени американски щати, само че те към момента ще разчитат до известна степен на вноса.

Полупроводниковата промишленост на Съединени американски щати ще би трябвало да търси други възможности при положение, че обичайните й снабдители отпаднат по някаква причина. Независимо от всичко, за Съединени американски щати би било победа, в случай че разширят производството на чипове в страната, даже при пораждане на проблеми в чужбина.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР