Администрацията на Тръмп планира незабавно да върне обратно всички търсещи

...
Администрацията на Тръмп планира незабавно да върне обратно всички търсещи
Коментари Харесай

САЩ гони бежанци и чужденци, хванати да влизат незаконно от Мексико

Администрацията на Тръмп възнамерява неотложно да върне назад всички търсещи леговище и други чужденци, които се пробват да влязат в Съединените щати от Мексико нелегално, заявявайки, че нацията не може да рискува да разреши разпространяването на ковид от арестите и сътрудниците на граничния патрул, обявиха четирима чиновници на администрацията, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Служителите на администрацията обявиха, че входовете за влизане ще останат отворени за американски жители, притежатели на зелена карта и чужденци с подобаваща документи. Някои чужденци ще бъдат блокирани, в това число европейците, които сега са обект на по-ранни ограничавания за пътешестване, наложени от администрацията. Пунктовете за влизане ще бъдат отворени и за търговски трафик.

Но съгласно новото предписание, което би трябвало да бъде оповестено в идващите 48 часа, сътрудниците на граничните патрули неотложно ще върнат всеки в Мексико - без никакво задържане и без подобаващ развой - който се пробва да премине югозападната граница сред законните пунктове за влизане. Лицето няма да бъде арестувано за никакво време.

Въпреки че детайлностите могат да се трансформират преди оповестяването, чиновниците на администрацията обявиха, че мярката е нужна, с цел да се предотврати експлоадиране на ковид в границите на системата за задържане по границата. Подобна зараза може да се популяризира бързо през имигрантското население и може да болести огромен брой сътрудници на граничния патрул, отслабвайки отбраната на югозападните граници, аргументират се формалните лица.

Служители на администрацията споделят, че доста от мигрантите, които минават границата, към този момент са заболели или липсват задоволително документи, в детайли описващи здравната им история.

Потвърдените случаи на вируса в Мексико са 82, спрямо към 5600 в Съединени американски щати и над 470 в Канада. Но Тръмп неведнъж е предложил да се затвори границата, надявайки се да се пресече незаконната имиграция и да се притисне Мексико да направи повече за ограничение на потока от мигранти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР