Администрацията на Тръмп обмисля спешното приемане на указ, който ще

...
Администрацията на Тръмп обмисля спешното приемане на указ, който ще
Коментари Харесай

Тръмп обмисля вратичка в закона, за да продава оръжия на Саудитска Арабия

Администрацията на Тръмп обмисля незабавното приемане на декрет, който ще й разреши да извърши доставка на оръжия за Саудитска Арабия без утвърждението на Конгреса. Това оповестиха законодатели от Капитолия, които се опълчват на този ход.
Според тях решение за позоваване на националната сигурност в Акта за надзор на износа на оръжие, с цел да се заобиколи контрола на Конгреса над препоръчаните продажби за Рияд, може да бъде взето още в петък, предава БГНЕС. 
Все още не е ясно какви продажби са в обсега на тази малка врата в закона, която разрешава блокирани прехвърляния на оръжия да се одобрят или да бъдат прибавени към нови поръчки.
Продажбата на амуниции с точно ориентиране за Саудитска Арабия беше в застой през последната една година.
Опозицията в Конгреса на американската военна поддръжка за Рияд нараства и законодателите блокираха към 2 милиарда $ под формата на продажби за оръжия за кралството през последната година.
Причината – опасенията за цивилни жертви при ръководената от Саудитска Арабия военна интервенция в Йемен и охладнелите връзки след убийството на журналиста Джамал Хашоги през октомври предходната година от саудитски сътрудници. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР