Администрацията на Тръмп не планира да изпраща екип в Китай

...
Администрацията на Тръмп не планира да изпраща екип в Китай
Коментари Харесай

Екипът на Тръмп не планира търговски преговори с Китай

Администрацията на Тръмп не възнамерява да изпраща екип в Китай за търговски договаряния , макар че има доста нерешени въпроси, с цел да се реализира някакво съглашение, разяснява комерсиалният консултант на Белия дом, Клейт Уйлямс, представен от " Ройтерс ".

" Разговаряме с тях (б.р. китайски служители) всеки ден, само че никой няма проекти за пътешестване ", изяснява той и добавя, че вероятността за бъдещи срещи лице в лице е " може би . Но сега няма проекти ".

Според Уилямс, двете страни са постигнали прогрес в договарянията , само че към момента има още доста какво да се направи. Той отхвърля да разяснява, дали Тръмп ще дефинира нов период митата, в случай че договарянията се анулират .
 Със договорка или не, връзките САЩ-Китай са непоправими
Със договорка или не, връзките САЩ-Китай са непоправими

Нито един политически въодушевен и неразбираемо дефиниран компромис ще промени това

Членовете на Конгреса и бизнес общността показват опасения, че Тръмп е толкоз припрян да реализира съглашение преди президентските избори през идната година, че може да одобри съглашение, което не дава отговор на основни структурни въпроси .

Уилямс отхвърля тези опасения, а концепцията, че Тръмп ще се задоволи с " неприятна договорка ", е " изцяло неточна " .

Американският дипломат в Китай Тери Бранстад разяснява пред " Уол стрийт джърнал ", че Вашингтон и Пекин към момента не са определили дата за среща на Тръмп с китайския президент Си Дзинпин , което е знак, че нито една от страните не вижда договорката като неизбежна .
 Тръмп: Отлагаме повишението на митата върху китайски артикули
Тръмп: Отлагаме повишението на митата върху китайски артикули

Тръмп заяви решението си в " Туитър ", като се базира на " значителен прогрес "

" И двете страни са съгласни, че би трябвало да има забележителен прогрес , което значи възприятие, че са доста покрай това да се случи. Все още не. Но ние сме по-близо, повече от доста дълго време ", изяснява Бренстад пред медия в Пекин.

След несполучливата среща на Тръмп с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, представителите на Пекин няма да се ангажират със среща на върха, до момента в който не се убедят, че ще има договорка , разясняват в Пекин.

В китай са сюрпризирани, че Тръмп се отдръпна от диалозите с Ким и не желаят това да се случи и със Си Дзинпин. За Китай, всяка среща на върха ще бъде по гала по сключване .

Лари Кудлоу, водещ стопански консултант в Белия дом разяснява пред " Фокс бизнес нетуърк " оптимистичен взор към напредъка.
 Китай отваря пазара си за непознатите вложения
Китай отваря пазара си за непознатите вложения

Пекин подвига бариери пред капитала

" Това е историческо , записано е, контрактувано е с китайците, които бяха тук преди две седмици, само че би трябвало да мине през политическия филтър на президента Си и политбюро . Може би с реща на водачите ще има по-късно този месец или през април . Може би ", разяснява Кудлоу.

Кудлоу съобщи, че новата договорка ще обезпечи " завършек на кражбата на интелектуална благосъстоятелност " посредством насилствени прехвърляния на технологии и хакерство на компютърни мрежи.

" Ще получим доста по-ниски мита или може би завършек на митата за коли , артикули, селско стопанство, промишлени доставки. Ще получим изпълнителна процедура ", добавя той.

" Ако договорката не работи за Съединените щати и нашите дълготрайни ползи , без значение дали става въпрос за технологии, IP, кражба, правоприлагане, артикули, цени... тогава това не е нашата договорка ".
 Ван И: Китай и Съединени американски щати не би трябвало да се конфронтират, в интерес и на света
Ван И: Китай и Съединени американски щати не би трябвало да се конфронтират, в интерес и на света

Той разяснява дали следва спор и в случай че да, по какъв начин да избегнат тази трагедия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР