Администрацията на Тръмп издава лиценз, който ще позволи на американските

...
Администрацията на Тръмп издава лиценз, който ще позволи на американските
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп забавя забраната на Huawei с 90 дни

Администрацията на Тръмп издава лиценз, който ще разреши на американските компании да продължат да работят с Huawei за идващите три месеца в опит да лимитират последствията от експортните ограничавания за китайския производител на телекомуникационно съоръжение, оповестява " Файненшъл таймс ".

Лицензът ще даде опция за продължение на интервенциите за съществуващите консуматори на мобилни телефони Huawei и за широколентови мрежи в Съединени американски щати , заяви комерсиалният секретар Уилбърс Рос.

" Временният общоприет лиценз дава на операторите време да създадат други контракти и опция за комерсиалния департамента, да дефинират подобаващите дълготрайни ограничения за американците и задграничните телекомуникационни снабдители , които сега разчитат на оборудването на Huawei за сериозни услуги ", добавя Рос.

Основателят на Huawei , Рен Женфей разяснява, че отлагането " не значи доста " за компанията , защото тя към този момент се е подготвила за евентуалния черен лист , и предизвести, че Съединени американски щати подценяват Huawei .

" Няма да можем елементарно и да изключим американските чипове ... само че в случай че има дефицит на доставяне, имаме авариен проект ", разяснява Рен в изявление за китайските държавни медии във вторник. " Настоящата процедура на американските политици подценява нашата мощ . "
 Гугъл приключва значима част от бизнеса си с Huawei
Гугъл приключва значима част от бизнеса си с Huawei

Всички действия, изискващи трансфер на хардуерни и софтуерни продукти…

По-рано в понеделник Гугъл съобщи, че ще спре да дава на Huawei своя програмен продукт за Android , с цел да съблюдава рестриктивните мерки за експорт, наложени от Доналд Тръмп .

Отлагането значи, че Гугъл към този момент може да възобнови даването на софтуера . Гугъл и Huawei отхвърлиха да разясняват.

Миналата седмица, когато се разпали комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай , администрацията на Тръмп ненадейно разгласи, че слага Huawei в черния лист за експорт. Това изисква от американските компании, които желаят да продават на Huawei, да получат специфичен лиценз от държавното управление на Съединени американски щати под " хипотеза за отвод ", което значи, че позицията по дифолт на Вашингтон ще бъде, че всяко заявление ще бъде отхвърлено.

Освен че нанесе удар на Huawei в Съединени американски щати и по целия свят, ходът на Съединени американски щати докара до разпродаване на акции на американски софтуерни компании, в това число производители на чипове , които са огромни снабдители на Huawei.

Джон Нейфър , президент и основен изпълнителен шеф на Асоциацията на полупроводниковата промишленост, който съставлява близо 95% от американската промишленост за полупроводници , съобщи: " Надяваме се да работим с администрацията, за да разтеглим обсега на лиценза , тъй че да реализираме задачите на Съединени американски щати в региона на сигурността по метод, който не подкопава способността на промишлеността и конкурентоспособността и в международен мащаб и обезпечава икономическа сигурност ".
 Huawei изясни на Тръмп, че възбраната му ще навреди на американските консуматори
Huawei изясни на Тръмп, че възбраната му ще навреди на американските консуматори

Съединени американски щати няма да станат по-безопасни или по-силни, само че ще изостанат зад другите страни

В уведомление във федералния указател на държавното управление на Съединени американски щати , бюрото на промишлеността и сигурността на комерсиалния отдел декларира, че позволява " ангажиране в покупко-продажби " с Huawei и неговите филиали при избрани условия .

Те включват покупко-продажби, " нужни за поддържане и поддръжка на съществуващи и сега изцяло работещи мрежи и съоръжение , в това число актуализации на програмен продукт и корекции ", както и тези контракти " нужни за даване на услуги и поддръжка, в това число актуализации на програмен продукт или ремонти към съществуващи телефони на Huawei ".

В своето изказване американският търговски отдел съобщи, че след три месеца ще реши дали да продължи удължаването на краткотрайния лиценз , само че повтаря аргументите, заради които Huawei е подложен на черния лист за експорт.
 ФБР дефинира Китай за най-голямата опасност за Съединени американски щати в шпионажа
ФБР дефинира Китай за най-голямата опасност за Съединени американски щати в шпионажа

Директорът на ФБР има вяра и че Русия е " извънредно забележителна " опасност

" Отделът заключи, че компанията е ангажирана с действия, които опонират на американската национална сигурност или на външнополитическите ползи , в това число даване на неразрешени финансови услуги на Иран и възпрепятстване на правораздаването по отношение на следствието на хипотетичните нарушавания на американските наказания, наред с други противозаконни действия ", се споделя в него.

Ходът на Тръмп да удари Huawei с такива широкообхватни ограничавания в към американски компании, още повече попарват очакванията, че Съединени американски щати и Китай могат да закърпят договарянията в комерсиалната война .

Тези диалози се провалиха по-рано този месец, откакто Тръмп упрекна китайските управляващи, че се отхвърлят от основните аспекти на препоръчаното съглашение, изключително от настояванията на Съединени американски щати да кодифицира структурните промени, в това число отбрана на американската интелектуална благосъстоятелност, в китайското право .
 Съединени американски щати плаши Европа със прекъсване на разследваща и друга информация поради Huawei
Съединени американски щати плаши Европа със прекъсване на разследваща и друга информация поради Huawei

Става въпрос за включването на Huawei в която и да е част от мрежата 5G

След това Съединени американски щати пристъпиха към увеличение на митата за китайския импорт от 200 милиарда $ от 10% на 25% и заплашиха да наложат 25% върху още 300 милиарда $ китайски импорт в края на юни, което трагично увеличи залозите в комерсиалната война .

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи предходната седмица, че са в ход проекти за пътешестване до Пекин, с цел да вземат участие в по-нататъшни разисквания с китайски чиновници.

Очаква се Тръмп да се срещне с китайския президент Си Дзинпин на срещата на високо ниво на Г-20 в Япония идващия месец , която би могла да предложи благоприятни условия за ново решение.
 Търговската война САЩ-Китай:
Търговската война САЩ-Китай: " Сделката " на Тръмп против " Войната " на Сун Дзъ

Преди към 2500 години Сун Дзъ поучава: " Ако съперникът ви е холеричен характер, се стремете да го дразните "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР