Администрацията на Тръмп и нейните вътрешни политически съюзници полагат основите

...
Администрацията на Тръмп и нейните вътрешни политически съюзници полагат основите
Коментари Харесай

Тръмп ще се опита да заобиколи Конгреса за действия срещу Иран

Администрацията на Тръмп и нейните вътрешни политически съдружници поставят основите за възможна борба с Иран без експлицитното единодушие на Конгреса, написа Politico, представено от " Фокус ".
През последните няколко месеца висшите чиновници в администрацията на президента дават да се разбере, че администрацията към този момент има законовите пълномощия да предприеме военни дейности против Иран, като се базира на закон от преди съвсем две десетилетия, който в началото беше предопределен да позволи започването на войната в Афганистан.
Като финален знак за възходящо напрежение, съветникът по националната сигурност Джон Болтън предизвести Иран в изявление, извършено предходната седмица и оповестено в понеделник: " Те биха позволили огромна неточност, в случай че се съмняват в решимостта на президента по този въпрос ". В понеделник вечерта Съединени американски щати изпратиха още хиляда бойци в района за " отбранителни цели ". И държавният секретар Майкъл Помпео дойде в Тампа, където се намира квартирата на Централното командване, в понеделник вечер, с цел да разиска " районните проблеми със сигурността ". и настоящи интервенции “, съгласно представител на Държавния департамент.
Развитието идва, когато Иран разгласи, че има желание да наруши главния детайл на нуклеарната си договорка с огромни международни сили, надвишавайки количеството обогатен уран, разрешено по силата на съглашението след 10 дни, в случай че европейските страни не се намесят, с цел да отслабят икономическия резултат от американските наказания. По същото време американските публични лица разпространяваха видеозаписи и изображения, показващи военни, за които настояват, че са ирански сили, които слагат избухливи устройства на търговски петролни танкери.
Но даже и когато войнствените съветници на президента подчертаха хипотетичното зловредно държание на Иран, чиновници на администрацията частно подчертаха, че директните военни дейности остават доста малко евентуални, в случай че няма иранско нахлуване против американски транспортен съд или американски жител. Президентът, който организира акция против затъването на Съединени американски щати в ненужни задгранични войни, се счита за главното вътрешно затруднение за контраофанзива, обявиха публични представители, отбелязвайки, че Тръмп продължава да упорства за усъвършенствано нуклеарно съглашение.
Тръмп акцентира в понеделник интернационалната значителност на последните детонации на танкери в изявление за списание Тime - омаловажавайки цената на залива на Оман за доставките на нефт в Съединени американски щати и описвайки хипотетичните ирански нападателни актове като " доста незначителни ".
И въпреки всичко, поради паниката на демократите и някои републиканци, Помпео допуска, че в случай че администрацията предприеме военни дейности, тя може да се позове на закон на Конгреса от 2001 година, който позволи военният отговор на Америка на офанзивите от 11 септември. Попитан в неделя от CBS дали администрацията счита, че има пълномощия да инициира военни дейности, Помпео отговори: " Всяка алтернатива, която преглеждаме, ще бъде изцяло законна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР