Администрацията на столичния район Средец ще пусне анкета за евентуалното

...
Администрацията на столичния район Средец ще пусне анкета за евентуалното
Коментари Харесай

Район Средец пуска анкета за спирането на колите по ул. Шишман

Администрацията на столичния регион " Средец " ще пусне анкета за възможното пешеходно бъдеще на централната столична улица " Цар Иван Шишман ". Това разгласи кметът на региона Трайчо Трайков в петък.

Анкетата ще бъде оповестена на уеб страницата, фейсбук страницата и мобилната апликация на районната администрация, ще бъдат разлепени и плакати по " Цар Иван Шишман " и околните улици.

Хората ще бъдат питани дали придвижването на коли по улицата би трябвало да бъде напълно спряно, да се стопира в избрани часове – да вземем за пример вечер, или през почивните дни. Освен това ще би трябвало да посочат и каква е връзката им с региона – дали живеят, работят там, имат бизнес или друго.

Резултатите от допитването, което ще продължи една седмица, ще бъдат показани на Столичната община и общинския съвет, които вероятно да вземат решение за цялостното или отчасти прекъсване на колите по тази централна улица. През последните години по нея се концентрираха огромен брой заведения и дребни магазини, които притегля и доста хора в региона.

Идеи за прекъсването на колите по улицата има от години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР