Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо

...
Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо
Коментари Харесай

Малка е вероятността Русия да използва ядрено оръжие в Украйна

Администрацията на Съединени американски щати счита, че вероятността Русия да употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна е дребна, оповестява изданието Politico.

Източници на редакцията разясняват, че съответната позиция е изказана от съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан във видео диалог с група специалисти. В хода на консултациите, извършени при закрити врата, " Съливан сподели, че в действителност няма опасения, че съветският президент Владимир Путин ще употребява стратегически нуклеарни оръжия против Украйна или западните съдружници ".

В публикацията се акцентира, че администрацията на Съединени американски щати " към момента има опасения ", че управлението на Руската федерация " може да подреди потреблението на тактически нуклеарни оръжия на бойното поле Украйна, само че сега няма ясни признаци, че това ще се случи в близкото бъдеще ". Съливан не разясни дали оценката се основава на съществуването на някакви данни от американско разузнаване, означават от редакцията.

По данни на Politico Съливан също е споделил, че американският президент Джо Байдън на срещата тази седмица в Киев с украинския си сътрудник Володимир Зеленски е разискал какви " гаранции " може да даде Вашингтон на Киев, в случай че бъдат завършени възможни мирни договаряния, написа " Фокус ".

Според източници на изданието Съливан счита, че " тези гаранции би трябвало да бъдат задоволително мощни, с цел да възпрат Русия от навлизане в Украйна ". Той също по този начин е изразил мнение, че " към момента не се обрисуват преустановяване на боевете и действителни договаряния ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР