Администрацията на САЩ, оглавявана от президента Доналд Тръмп, планира да

...
Администрацията на САЩ, оглавявана от президента Доналд Тръмп, планира да
Коментари Харесай

Тръмп удря Беларус, Еритрея, Киргизстан, Мианмар, Нигерия, Судан и Танзания за пътувания в САЩ

Администрацията на Съединени американски щати, ръководена от президента Доналд Тръмп, възнамерява да включи още седем страни в противоречивия си лист със възбрана за пътувания, оповестява " Ройтерс ".

Става въпрос за Беларус, Еритрея, Киргизстан, Мианмар, Нигерия, Судан и Танзания.

Някои страни ще получат забрани единствено за някои визови категории, прецизират американските медии и допълват, че черният лист със страните, на чиито жители е неразрешено да пътуват в Съединени американски щати, не е финален и предстои на промени.

По-рано Тръмп разгласи в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл ", че обмисля да добави страни към забранителния лист за пътувания в Съединени американски щати, само че отхвърли да посочи кои тъкмо страни.

Този ход евентуално ще докара до раздор в връзките сред Съединени американски щати и засегнатите страни.

Нигерия да вземем за пример, която е най-голямата стопанска система и най-населената страна в Африка, е сътрудник на Съединени американски щати в битката против тероризма и има огромна диаспора, живееща в Съединени американски щати.

Високопоставен чиновник в администрацията на Тръмп е показал, че страните, които не са спазили условията за сигурност, в това число във връзка с биометричните данни, обмена на информация и ограничения за битка с тероризма, са изправени пред риска от ограничавания на имиграцията в Съединени американски щати.

Към момента в забранителния лист на Съединени американски щати влизат жителите на Иран, Либия, Северна Корея, Сомалия, Сирия и Йемен, както и някои публични лица от Венецуела и техните родственици, които са блокирани да получават огромен набор от имигрантски и неимигрантски визи за Съединени американски щати.

Преди това и Чад попадна в забранителния лист, само че беше отстранен през април 2018 година

Гражданите на страните могат да аплайват за изключение от възбраната, само че такива изключения са извънредно редки. /lamqta.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР