Администрацията на САЩ неофициално е одобрила доставката на десетки изтребители

...
Администрацията на САЩ неофициално е одобрила доставката на десетки изтребители
Коментари Харесай

САЩ неофициално одобриха сделката за F-16 за Тайван

Администрацията на Съединени американски щати импровизирано е одобрила доставката на десетки изтребители F-16 на Тайван, без значение от възраженията на Китай. Информацията заяви телевизионният канал CNN, базирайки се на източници в администрацията на президента Доналд Тръмп.

На 15 август Белият дом импровизирано е съобщил на Конгреса на Съединени американски щати за своето решение. За да се осъществя договорката, е належащо публично послание на Тръмп пред Конгреса, което към момента не се е случило.

По информация на хонконския вестник South China Morning Post, през ни 2019 година тайванските управляващи са помолили Съединени американски щати да им продаде 108 танка M1A2 Abrams, 250 портативни зенитни ракетни комплекси FIM-92 Stinger, 1240 противотанкови ракетни комплекса BGM-71 TOW и 409 FGM-148 Javelin. По информация на изданието, още преди този момент Тайпе е направил поръчка пред Пантагона за покупката на 66 изтребителя F-16 от най-съвременната версия V за рационализация на своята военна авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР