Администрацията на Съединените щати възнамерява да помогне на украинските власти

...
Администрацията на Съединените щати възнамерява да помогне на украинските власти
Коментари Харесай

САЩ ще помогнат на Украйна да създаде интегрирана система за ПВО

Администрацията на Съединените щати има намерение да помогне на украинските управляващи в основаването на интегрирана система от комплекси за противовъздушна защита с друг обхват. Това заяви в четвъртък заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх на постоянен брифинг за публицисти, предава ТАСС .

Тя беше помолена да приказва за напъните на Съединени американски щати да дават на Украйна системи за противовъздушна защита и снаряди за тях. " Ние записваме триумфа на някои от системите, които им предоставяме. Ние всъщност сътворяваме - може би употребявам неудачна прилика тук - мрежа от системи за противовъздушна защита с друг обхват, без значение дали става въпрос за ракети за системи за противовъздушна защита Hawk или IRIS-T, изпратен от Германия, или системите за противовъздушна защита Avenger, които предоставихме през днешния ден. Всички те имат разнообразни обхвати, всички способстват по друг метод на бойното поле, което прави ВСУ ефикасни. Бих оставил на тях да приказват сами за това какво считат за най-ефективно в последна сметка и за тяхното (системи за противовъздушна отбрана) приложение “, сподели Сингх.

Тя напомни също, че Украйна е получила първата партида зенитно-ракетни системи NASAMS, за изпращането на които Съединени американски щати оповестиха през юли. Сингх акцентира, че Вашингтон е изпратил общо осем системи на NASAMS на Киев. " В момента нямам повече информация по кое време ще бъдат предоставени останалите шест системи на NASAMS “, приключи заместник-прессекретарят на Пентагона.

Източник: ТАСС / ФОКУС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР