Администрацията на президента отказва да предостави информация за името на

...
Администрацията на президента отказва да предостави информация за името на
Коментари Харесай

Президенството крие кой туроператор го обслужва със самолетни билети

Администрацията на президента отхвърля да даде информация за името на туроператора или туристическия сътрудник, който го обслужва за покупката на самолетни билети при реализиране на служебните пътувания. От TravelNews отправихме публично питане до президенството, само че получихме колеблив отговор. „ Въз основа на разбор на разходваните средства през миналата година възложителите могат да разпореждат непосредствено публични поръчки, чиято планирана стойност е под посочените в Закона за публичните поръчки наложителни прагове. Представителите и чиновниците на президентската институция пътуват в чужбина при съблюдаване на законовите разпореждания “, се споделя в писмото.

При наново питане за името на туроператора изобщо не беше върнат отговор от прессекретариата. Това демонстрира неналичието на гласност и бистрота в администрацията на президента. Институцията няма оповестена нова социална поръчка за покупката на самолетни билети, демонстрира информация в регистъра на Агенцията за публични поръчки. Последната е от 2022 година, когато е определен туроператорът „ Аргус травел интернешънъл “ и е обслужвал президенството до предходната година. Стойността на контракта е бил за 70 000 лева

В момента институцията събира предложения, тъй като се възползва от услугите под прага за оповестяване на обещствена поръчка, който от началото на тази година е вдигнат до 100 000 лева с измененията в закона, обясниха чиновници. Това обаче не значи, че президенството би трябвало да крие с кого работи. За публичните поръчки в институцията дава отговор основният секретар Цвета Тимева, а за пътуванията и протокола – Иван Димитров, който е шеф на дирекция „ Протокол “, споделиха чиновници. Според тях, цялата администрация се командва от Рая Иванова, която дружно с Иван Димитров, са част от екипа на първата дама Десислава Радева.

Наскоро Централният орган за покупки към Министерството на финансите подписа контракти за обезпечаване на самолетни билети при пътуванията на цялата останала държавна администрация за интервал от две години. По позиция 1 - „ Осигуряване на самолетни билети за директни полети (без прекачване) “, договорът е с консорциума " България Ер – Посока ” ДЗЗД. По позиция 2 - „ Осигуряване на самолетни билети за полети с прехвърляне “, е с консорциума " България Еър – Посока - Кети " ДЗЗД. Общата стойност на поръчката е 37 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР